Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bowers & Wilkins släpper nytt

Rapport från London: 4 nya hörlurar

Bowers & Wilkins har lanserat fyra nya hörlurar på ett exklusivt event i London.

Bowers & Wilkins PX7

Flaggskeppet och eventets höjdpunkt var PX7. En trådlås on-ear hörlur som förenar aktiv brusreducering och ljud i toppklass. Elementen på 43 millimeter, de största hittills från B&W, är byggda av samma ingenjörsteam bakom företagets professionella 800 Diamond-serie. Och visst lät de fantastiskt under den korta provlyssningen vi fick, med utmärkt dynamik och mycket detalj. Men vi behöver testa ordentligt innan vi kan ge ett slutgiltigt omdöme. Samma sak gäller för brusreduceringen.

En cool finess är start/stop-sensorer, som håller koll på när du lyfter på en kåpa (för att höra någon prata) och automatiskt pausar musiken.

Batteritiden håller i väl godkända 30 timmar, och bonus för snabbladdning som på 15 minuter ger fem timmars lyssning. Ramen är byggd i kolfiber vilket gör de stryktåliga samtidigt som vikten hålls nere.

Inga svenska priser är satta ännu, men riktpriset är 399 euro.

Bowers & Wilkins PX5

PX5 är lillebror men vi kan inte se att B&W sparat in på något. Som on-ear är den nättare än PX7 men funktionsmässigt delar hörlurarna det mesta. Det vill säga kolfiberkonstruktion, aktiv brusreducering (25 h med snabbladdning) och start/stop-sensorer.

Annons

De specialgjorda elementen på 35 millimeter är även dem gjorda av teamet bakom den förstklassiga 800-serien. Vi hann lyssna en kort stund och det vi hörde var enastående. Det ska bli roligt att få testa och jämföra med andra toppmodeller i samma prisklass.

Rekommenderat pris: 299 euro.

Bowers & Wilkins PI3 och PI4

PI3 och PI4 är trådlösa in ear-hörlurar för en aktiv livsstil. Båda har sladdar mellan öronsnäckorna, så med andra ord är de inte helt trådlösa (true wireless). Och även om det pratades om att hörlurarna kan hänga med på maratonlopp ser vi varken PI3 eller PI4 som renodlade sporthörlurar. Inte minst på grund av den något tunga sladden som vilar på nacken.

PI3 har dubbla högtalarelement: ett för diskanten och mellanregistret och ett för basen, med separata förstärkare. De klarar åtta timmar på en laddning och med stöd för snabbladdning får du ytterligare två timmar på en kvarts laddning.

PI4 är mer påkostade och har aktiv brusreducering. Ljudmässigt är de byggda för att prestera på samma nivå som PX5 men i ett kompakt (in-ear) format. De klarar 10 timmar på en laddning.

Rekommenderat pris PI4 (bilden): 299 euro. Rekommenderat pris PI3: 199 euro.

Läs även: Jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bowers & Wilkins släpper nytt - Rapport från London: 4 nya hörlurar Teknik, Ljud & Bild, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17