Multirumslösningar har fram till nu varit synonymt med Sonos nätverkshögtalare, men nu börjar fler hoppa på tåget. Bose variant finns i flera tre olika utföranden, varav mellanmodellen Soundtouch 20 ger oss en vettig balans mellan styrka och smidighet.
Konstruktionen är stabil och genomtänkt med sober design. Den stora oled-skärmen visar låtnamn med önskad tydlighet, och de sex snabbknapparna på högtalarens ovansida kan programmeras som genvägar till internetradiokanaler och låtlistor.

Smidig installation
Systemet konfigurerar vi genom att koppla högtalaren till en pc eller Mac med den tillhörande usb-kabeln, ladda ner mjukvaran och följa instruktionerna. Efter att ha skapat ett Soundtouch-konto och delat vårt Itunesbibliotek på nätverket är vi redo att börja lyssna.
När det kommer till ljudet låter det väldigt mycket Bose. Det är stort, fylligt och rikt på bas samtidigt som diskanten är klar. Klangen är varm och behaglig, och det går att spela riktigt högt – men om du vill ha ren och naturlig ljudåtergivning finns det en risk att du uppfattar högtalaren som lite bullrig.
Med eller utan app
Tanken med nätverkskonceptet är naturligtvis att du ska investera i flera högtalare, ställa dem i olika rum och kontrollera dem med hjälp av appen Bose Controller, men det är inget måste.
Om du inte vill vara låst till Bose välfungerande men ganska outvecklade mjukvara och har en kompatibel Applepryl går det utmärkt att använda Soundtouch som en vanlig Airplay-högtalare. Om det är en schysst extrafunktion eller en nödlösning för att deras app i dagsläget saknar stöd för musiktjänster som Spotify och Wimp spelar egentligen ingen roll.