Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bose satsar på sladdlöst

Idag släppte Bose ett 15-tal nya produktnyheter varav tre var lite extra intressanta.

Den mest intresseväckande produkten är deras nya och stilrena Ipod- och Iphone-högtalardockningssystem ”SoundDock 10”. Efter en stunds lyssnande kan vi konstatera att det är ett steg framåt i ljudkvalitet i förhållande till tidigare produkter. Den största nyheten är en nyutvecklad waveguide-teknik som låter bastonerna passera genom ett snäckliknande hålrum för bättre basåtergivning vid såväl höga volymer som låga. En annan nyhet är att Ipod-dockan är utbytbar mot en Bluetoothenhet vilket möjliggör lyssnande från bland annat mobila enheter som har stöd för stereo-bluetooth. Rekommenderat pris är 8495 kronor och lansering i månadsskiftet september/oktober.

För att fortsätta i samma trådlösa anda släppte de även ”BOSE Soundlink” som är ett portabelt högtalarsystem med vilket man streamar musik från datorn via en usb-dongel. Ingen programvara behöver installeras och Bose lovar en räckvidd på 18 meter då tekniken i botten är stereo-bluetooth. Tanken är att man ska kunna ta med sig den lithiumjonbatteridrivna högtalaren i handen och placera den i trädgården, sovrummet eller vardagsrummet. Efter att ha klämt lite på produkten undrar vi var displayen är? Och varför man valt en svart högglansig yta som garanterar att dra till sig både repor och fingeravtryck då man kånkar omkring enheten i hemmet? Dock är ljudet av absolut toppklass och det finns även en ingång för externa enheter. Priset? 6695 kronor. Lansering i månadsskiftet september/oktober.

Bose har främst gjort sig kända för sina minimalistiska men ändå potenta högtalare. Ett segment som de varit föregångare inom sedan slutet av 90-talet med sin Acoustimass-serie och senare sina 2.1-högtalarsystem. I takt med att platt-teven blivit var mans egendom och ju tunnare apparaterna blivit, så har det getts mindre plats för högtalare. Vilket oftast resulterar i en klen ljudupplevelse. Den sista stora produktnyheten är ”BOSE Cinemate” som kommer i två utföranden och ska lösa det problemet. Med endast en digital kabel från teven är det tänkt att Cinemate-serien ska ge en surroundupplevelse liknande ett från ett 5.1-system fast med bara två högtalare och ett baselement. Ljudet imponerar både vid musiklyssning och filmtittande, men vi tycker oss höra ett litet bakgrundsbrus vid tysta partier. En stor bonus när du köper något av systemen är att du får en programmerbar universalfjärrkontroll på köpet. Praktiskt och genomtänkt. Pris för ”CineMate GS” är 8995 kronor och lillebror ”CineMate” kostar 6995 kronor.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bose satsar på sladdlöst - Teknik, Ljud & Bild, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17