Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i test: Sportklockor

Ta din träning till nästa nivå

Vi har låtit mjölksyran spruta och samlat på oss en stor dos träningsvärk i jakten på den ultimata sportklockan. Vi har testat Garmin Fenix 5, Garmin Forerunner 35, Polar M200, Polar M600, Polar V800, Suunto Spartan Sport Wrist HR och TomTom Cardio Spark 3 .

Sportklockan är för dig som tar din löpträning, längdskidåkning eller cykling på allvar. Du serveras kilometertider, medelhastighet, höjdmätning och massor av andra funktioner – beroende på vilken klockmodell du väljer förstås. Med en sportklocka slipper du dessutom släpa runt på din smartphone för att registrera dina rutter i till exempel Strava och Runkeeper.

De senaste åren har klockorna fått allt fler finesser och klockan med snabbast gps-signal är inte längre nödvändigtvis det givna valet. Klockorna har också blivit “smartare” och många av de nyaste modellerna kan servera dig notifikationer i mobilen, såsom sms, Messenger- och Instagram-uppdateringar. Du kan mäta pulsen på handleden, spela musik direkt från klockan in i ett par bluetooth-hörlurar och få in en planerad rutt att följa.

Smakar det så kostar det

Ju mer pengar du hostar upp, desto mer finesser, funktioner och data får du tillgång till. Garmin Forerunner 35 och Polar M200 bjuder på enkelhet och snabbhet, medan Suunto Spartan Sport Wrist HR, Polar V800 och Garmin Fenix 5 stoltserar med grym batteritid och blixtsnabb gps. Polar M600 är något i hästväg för den som vill fylla sin klocka med appar och TomTom Cardio Spark är en budgetmodell som låter dig både lyssna på musik och följa en planerad rutt.

Hur tränar du?

Det du framförallt måste fråga dig är vad du vill få ut av din träning och vilken statistik som du behöver få för att utvecklas inom din sport. Är du en Ultra trail-löpare som vill vara ute i snårig terräng timme efter timme oavsett väder eller en stadslöpare som gillar att lyssna på podcasts sladdfritt under dina rundor? I vårt test av sju sportklockor går vi igenom finesserna kontra pris, de medföljande statistikverktygen och applikationerna samt hur bekväma de är att ha på sig under de fartfyllda träningsrundorna.

Annons

Träna hårt och utvärderade sedan!

Bäst i test: Sportklockor

Garmin Fenix 5 – Bäst i test

Kraftfull och snygg multisportklocka
Garmin Fenix 5 är klockan för multisportare som diggar mängder med statistik och snygg design. Men räkna inte med några revolutionerande funktioner.

>>> Köp Garmin Fenix 5 på NetOnNet

Garmin Forerunner 35

Snabb sportklocka utan finesserForerunner 35 är Garmins senaste träningsklocka i lågprissegmentet med inbyggd pulsmätare som huvudnyhet. I övrigt får vi en enkel klocka – både på gott och ont. Ett stort plus till Garmin Forerunner 35 är att det är den mest välsittande klockan i testet.

Köp Garmin Forerunner 35 på NetOnNet.

Garmin Forerunner 35

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Stabil tungviktare med få brister
Suunto Spartan Sport Wrist HR är en grym sportklocka med ruttplanerare, snabb gps och kristallklar display. Tyvärr är den lite klumpig i löpspåret. Är du seriös med din sport och är ute efter en robust klocka som tål tuffa sporter så är den ett bra val.

Suunto Spartan Sport Wrist HR

Polar M200

Minimalistisk och färgglad löparklocka från Polar

M200 är Polars främsta spelare i budgetsegmentet som samtidigt skryter med pulsregistrering vid handleden. Vill du ha enkel klocka med ett tydligt fokus på löpträning så är detta ett givet budgetval.

Polar M200

Polar M600

Mångsidig men långsam smartklocka
Polar M600 är en fullmatad smartklocka med mängder av funktioner. Tyvärr lider den av tröga synktider och svag batteritid. Dessutom är den smått rörig och otymplig för den som kräver snabba sportklockor.

Polar M600

Polar V800

Gammal är äldst

V800 har tre år på nacken men är fortfarande Polars flaggskepp för den seriösa löparen. Trots åldern är klockan en av de vassaste i matchen med klockren menynavigering, smidiga konditionstest och tydligt gränssnitt i träningsvyn. Polar V800 är den stabilaste och pålitligaste klockan i vårt test.

Polar V800

TomTom Spark 3 Cardio + Music

Uppföljare som håller dig på banan
Tomtoms uppdaterade sportklocka kommer med en utmärkt ruttplanerare – den enda uppdateringen till en i övrigt lite väl bekant klocka. Men tillskottet i kombination med smidig menynavigering och möjligheten att spela musik direkt i klockan gör den ändå till ett riktigt bra val.

>>> Köp TomTom Spark 3 Cario +  Music på NetOnNet

Tomtom Spark 3 Cardio +Music

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i test: Sportklockor - Ta din träning till nästa nivå Teknik, Bäst i test, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17