Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i test: Gaming-tangentbord

3 mekaniska modeller med kantlös design

För några år sedan var det hopplöst att hitta ett mekaniskt tangentbord utan specialknappar och krusiduller. På den senaste tiden har mer minimalistiska tangentbord fått ett uppsving. Vi har testat HyperX Alloy FPS, Razer Blackwidow X Chroma och Roccat Suora FX.

De tre tangentborden vi har testat är väldigt lika varandra både till utseende och funktioner. De är enkla och avskalade med en kantlös design som lyfter fram de mekaniska tangenterna. Designen gör dem lätta att rengöra samtidigt som de känns robusta och välbyggda. De tre tangentborden kostar mellan 1000 och 1500 kronor, vilket känns fullt rimligt i förhållande till den kvalitet du får. Samtliga tangentbord har snabb uppdateringsfrekvens, antighosting och andra funktioner som man kan förvänta sig av ett speltangentbord idag.

Mjukvara ger fler funktioner

Razer Blackwidow X Chroma har mjukvara som fungerar till både pc och Mac medan mjukvaran till Roccat Suora FX bara fungerar med pc. HyperX Alloy FPS använder ingen mjukvara alls, men har å andra sidan inte lika många funktioner.

Både Razer Blackwidow X Chroma och Roccat Suora FX har till exempel väldigt spektakulära ljuseffekter i alla tänkbara färger, medan Alloy FPS får nöja sig med röd belysning i olika varianter.

Att HyperX Alloy FPS är enklare än sina konkurrenter betyder dock inte att det är sämre. Tvärtom är det skräddarsytt för förstapersonsskjutare, och om du inte behöver specialtangenter och makroknappar är sannolikheten stor att du uppskattar dess enkelhet. HyperX Alloy FPS är dessutom perfekt att ta med på speltillställningar eftersom det följer med ett behändigt fodral att bära det i.

Annons

Samtliga tangentbord går att få med flera olika brytare. Vissa kräver mer motstånd medan andra klickar högre. Det är bara HyperX-tangentbordet som använder de klassiska Cherry MX-brytarna, men Razers och Roccats egna varianter verkar fungera precis lika bra.

Att utnämna en testvinnare är sannerligen inte lätt, men om man ska se till tangentbordens allround-kvaliteter vinner Roccat Suora FX med en hårsmån.

Läs även
Test: Blue Microphones Yeti (mikrofon)
Test: Blue Microphones Lola
Test: Blue Microphones Mo-Fi (hörlurar med inbyggd förstärkare)

Roccat Suora FX – Bäst i test

Avskalat och kompetent med läckra ljuseffekter
Tangenter som ligger fritt utan ram runt är tydligen på modet när det kommer till mekaniska tangentbord. Roccat Suora FX är kompakt och avskalat utan att snåla på funktionerna.

Razer Blackwidow X Chroma

Färgglad favorit i slimmat utförande
Razers nya speltangentbord Razer Blackwidow X Chroma lockar med ett robust stålchassi, mekaniska brytare och läckra ljuseffekter i ett slimmat utförande. Men med ett högre pris och färre funktioner än sina föregångare är det inget självklart köp.

HyperX Alloy FPS

Fullt fokus på förstapersonsskjutare
HyperX Alloy FPS från Kingston Technologies går all in på att tillfredsställa kräsna fps-älskare med solid byggkvalitet, praktiska tillbehör och inget som helst krimskrams.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i test: Gaming-tangentbord - 3 mekaniska modeller med kantlös design Teknik, Bäst i test, Dator
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17