Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017

4 toppmodeller testade

Vi har testat Huawei P10, LG G6, Samsung Galaxy S8 och Sony Xperia XZ Premium.

Inget omvälvande händer längre på mobilmarknaden. Ändå får årets flaggskeppsmodeller det att pirra lite i magen. Alla de stora tillverkarna har riktiga prestandamonster ute, och några lyckas kombinera både muskler och yta på ett spännande sätt.

Våra fyra testade mobiler är alla väldigt olika, särskilt på utsidan. Utseende och stil är subjektivt men de vi faller för är Huawei P10 och Samsung Galaxy S8, båda med hög byggkvalitet och riktigt läcker formgivning, som dessutom gör att mobilerna ligger bra i handen. Samtliga mobiler är riktiga prestandamonster, inte minst på kamerasidan.

Huawei P10 är klart billigare jämfört med Samsung Galaxy S8. Samsung är i sin tur lite vassare, inte minst i gränssnittet som är både rent och snyggt och snabbt. Samsung Galaxy S8 har en snäppet bättre kamera men det är ingen milsvid skillnad. Både den och Huawei P10 har amoled-skärmar som ger bra stuns i färgerna.

LG och Sony går en annan väg. Sony Xperia XZ Premium är en bamsing till mobil, som väger nästan 200 gram och känns som en mindre tegelsten i handen. Det har mycket att göra med de ovanligt breda skärmkanterna. I övrigt är mobilen välbyggd och mycket snabb.

LG G6 är rejäl och ett avsteg från den lekfulla formgivning LG ägnat sig åt tidigare. Mobilen har aningen lägre prestanda än de andra flaggskeppen (förutom kameran) men också ett lite lägre pris.

Annons

Det är svårt att utse en vinnare bland årets flaggskeppsmobiler. Huawei P10 har en svårslagen kombo av pris och prestanda, men Samsung Galaxy S8 är otroligt läckert formgiven samtidigt som kameran är extremt bra. Därför är den vår vinnare i det verkliga toppsegmentet.

Samsung Galaxy S8 – Bäst i test

Bäst hittills
Samsung fortsätter att vara måttstocken för premiummobiler med Android. Galaxy S8 är en riktig supermobil på alla sätt, väl värd en fullpoängare.

Huawei P10

Ljummen uppdatering – fortfarande riktigt bra!
Huawei fortsätter att producera snudd på klockrena premiummobiler. P10 är ett av de bästa köpen just nu om du vill ha grym prestanda.

LG G6

Mycket muskler för pengarna
LG struntar i gimmickarna och släpper en nonsensfri mobil som är både bra och lite tråkig.

Sony Xperia XZ Premium

Lyxig och klumpig
Sonys nya flaggskepp är precis så kraftfull som väntat. Men den är också ganska klumpig.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017 - 4 toppmodeller testade Teknik, Bäst i test, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17