Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i test: In-ear-hörlurar

Små hörlurar låter bättre än någonsin

Vi har testat 4 in-ear-hörlurar från Sennheiser, RHA, AKG och Sudio. Alla låter riktigt bra – men på olika sätt. Vilken modell passar dig bäst?

Bäst i test: In-ear-hörlurar. Allt fler sitter med stora, heltäckande hörlurar på bussen eller tåget. Men du som har glasögon, då? Eller bara vill ha något mindre? Inga problem, idag får du fantastiskt välljud även i miniformat.

Prisnivån avgör fortfarande mycket. Men enkelt uttryckt kan man säga att 800-1000 kronor räcker väldigt långt. För den summan får du väldigt bra in-ear-hörlurar, med väldigt bra ljud och kontroll för mobilen.

Samtliga våra testade hörlurar är dessutom väldesignade inte bara till utseendet utan också funktionellt. Trasselfria kablar är nu snudd på självklart – väldigt bra för dig som knölar ihop hörlurarna i fickan.

Alla har bra ljud – men på olika sätt

Tekniska specifikationer skiljer sig åt ganska mycket mellan de testade hörlurarna. Mer hifi-inriktade tillverkare som RHA kan återge betydligt högre frekvenser (ljusare toner) än exempelvis Sudio. Det gör RHA MA750i bäst lämpade för dig som lyssnar på högupplöst musik (bättre än cd).

Annons

Samtliga hörlurar låter riktigt bra men alla har sin egen ljudprofil, som passar olika sorters musik. RHA MA750i och AKG N20 har ett neutralt och detaljerat ljud, som fungerar till det mesta och trollar fram mycket detaljer ur musiken. RHA MA750i låter aningen bättre än AKG N20 men de är också mer än dubbelt så tunga (36 gram jämfört med 18 gram).

Sennheiser Momentum in-ear har det bästa rockljudet, med engagerande bas och gott om attityd. De är några av de bästa hörlurar vi har testat för tyngre musik. Sudio Vasa får slutligen våra fördomar på fall, med ett neutralt och behagligt ljud på det mesta, trots lågt pris och trots sin sockersöta design.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Bäst i test: In-ear-hörlurar

Sennheiser Momentum in-ear (Bäst i test)

Lyxljud för rimlig peng
De charmade oss direkt med sina stilrena look. Och så fort vi satte igång musiken hade vi fått en ny favorit i Sennheiser Momentum in-ear.

>>> Köp Sennheiser Momentum in-ear på Teknikmagasinet.

sennheiser-momentum-in-ear_kontroll-bast-i-test

AKG N20

Lätt och luftig hörlur
Vissa hörlurstillverkare har sitt eget sound. AKG är en av dem och alla som gillar det kommer att älska deras in-ear-hörlur N20.

AKG N20

RHA MA750i

Tungviktare med o-tungt ljud
De är byggda som en stridsvagn och låter bra… efter ett tag. Vi har hårdtestat en av brittiska RHA:s bästa in-ear-hörlurar.

>>> Köp RHA MA750i på Teknikmagasinet.

rha-ma750i-details

Sudio Vasa

Modehörlurar med allroundljud
Svenska design-hörlurar finns det gott om. Sudio har lagt mycket pengar på utseendet men lyckligtvis inte glömt bort ljudet.

Sudio Vasa

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i test: In-ear-hörlurar - Små hörlurar låter bättre än någonsin Teknik, Bäst i test, Ljud & Bild, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17