Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i test: Brusreducerande hörlurar

Digital Life har betygsatt 9 modeller

Vi har testat nio par med aktiv brusreducering i olika prisklasser, från tusenlappen till det tredubbla. De testade modellerna är Bose Quiet Comfort 3, Sony MDR-1000X, Sennheiser PXC 550, Parrot Zik 3, AKG N60 NC, Plantronics Backbeat Pro 2, JBL Everest Elite 700, Creative Aurvana ANC och Andersson CDH 3.2.

Redan 1934 tog amerikanen Paul Lueg patent på en lösning för att reducera ljudet från en ventilationstrumma genom att låta en högtalare spela upp en omvänd ljudvåg. Föga kunde han ana att tekniken 80 år senare skulle sitta i var och varannan hörlur.

Alla brusreducerande hörlurar fungerar på samma sätt

Bose var först, men nu har flera tillverkare hoppat på tåget och alla jobbar enligt samma princip. Mikrofoner utanpå och i hörlurarna snappar upp ljudet för att på ett ögonblick motarbeta det med en motsatt signal. I bästa fall blir det knäppttyst, bortsett från ett lätt susande ljud som fortfarande hör tekniken till.

Den ideala platsen för demonstrera tekniken är flygplan eftersom det är den typen av konstant buller som dämpas allra bäst, men brusreducerande hörlurar kan även göra livet i stadsmiljö mer drägligt. Om du tror att du inte störs av avlägsen trafik, folkmyller, fläktar och ventilationstrummor kommer du att bli överraskad när du sätter hörluren på huvudet.

Dyrast är bäst

Vårt test visar att du får den brusreducering som du betalar för. De dyra hörlurarna Bose Quiet Comfort 35 och Sony MDR-1000X har absolut bäst brusreducering medan testets billigaste hörlur Creative Aurvana ANC lyckas absolut sämst. AKG N60 NC släpper igenom lite mer ljud än de bästa hörlurarna i testet, men eftersom hörluren är av on ear-typ är det ändå överraskande hur bra den fungerar. De andra lurarna har trots allt feta, tätslutande kåpor som i sig är väldigt ljuddämpande.

Annons

Samtliga testade hörlurar kan användas passivt, det vill säga kabelanslutna med brusreduceringen avslagen. Alla erbjuder också möjligheten att ta loss sladden för att bara använda hörlurens brusreducerande funktioner. Bose Quiet Comfort 35, Sony MDR-1000X, Plantronics Backbeat Pro 2, Parrot Zik 3, JBL Everest Elite 700 och Sennheiser PXC 550 går dessutom att använda helt trådlöst eftersom de har stöd för bluetooth. Samtliga hörlurar har godkänd batteritid, med undantag för Parrot Zik 3 som bara ger blygsamma sju timmars musiklyssnande på en laddning.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017

Lägstanivån är riktigt hög

När det kommer till ljudkvalitet kan ingen av de brusreducerande hörlurarna konkurrera med dedikerade musikhörlurar i samma prisklass – men det är faktiskt inte långt därifrån. Lägstanivån är väldigt hög och det är egentligen bara Creative Aurvana ANC som gör oss besvikna. I våra öron låter Sony MDR-1000X bäst, tätt följda av Sennheiser PXC 550, Parrot Zik 3 och testvinnaren Bose Quiet Comfort 35.

Det är en riktigt tuff fajt mellan Bose och Sony i toppen, men vi väljer att utse Bose Quiet Comfort 35 till testvinnare för att de är bekvämast, väger minst, har förstklassig brusreducering och låter riktigt bra. Dessutom går det att hitta dem för några hundralappar mindre än Sony MDR-1000X.

Bäst i test: Brusreducerande hörlurar

Bose Quiet Comfort 35 (Bäst i test)

Sitter säkert på tronen
Nu när Bose populära hörlur Quiet Comfort har blivit trådlös finns det egentligen ingen anledning att ens titta på andra brusreducerande hörlurar. Förutsatt att du är villig att lägga på någon tusenlapp alltså.

bose-qc35-bit

>>> Köp Bose Quiet Comfort 35 på NetOnNet

Sony MDR-1000X

Utmanar de bästa i klassen
Med förstklassigt ljud, utmärkt brusreducering och en prislapp över 4000 kronor siktar Sony MDR-1000X på toppskiktet. Men lyckas de peta ner Bose från tronen?

sony-mdr-1000x_svart

>>> Köp Sony MDR-1000X på NetOnNet

Sennheiser PXC 550

Maffigt ljud och effektfull tystnad
Att Sennheiser kan göra hörlurar som låter bra vet vi sedan tidigare. Tydligen kan de aktiv brusreducering också, för Sennheiser PXC 550 är en riktig fullträff.

sennheiser-pxc-550_lifestyle

>>> Köp Sennheiser PXC 550 på NetOnNet

Parrot Zik 3

Lyxigt ljud i lyxig förpackning
Med prålig design och mängder av funktioner är Parrot Zik 3 en lyxig hörlur för den som vill sticka ut.

parrot-zik-3-croco-red

>>> Köp Parrot Zik 3 på Teknikmagasinet

JBL Everest Elite 700

Håller verkligheten på tryggt avstånd
Trådlösa JBL Everest Elite 700 smiter åt så tätt om öronen att vi knappt hade behövt någon aktiv brusreducering.

jbl-everest-elite-700-lifestyle
JBL Everest Elite 700

AKG N60 NC

Små och lätta, men väldigt effektiva
AKG:s brusreducerande hörlurar AKG N60 NC skiljer sig från mängden genom att vara av on ear-typ istället för att omsluta hela örat. Trots det är de snudd på lika effektiva.

akg-n60-nc-small
AKG N60 NC

Creative Aurvana ANC

Medelmåttig brusreducering som inte kostar skjortan
Med en prislapp strax över tusenlappen kostar Creative Aurvana ANC mindre än vad brusreducerande hörlurar brukar göra, men de är inte heller lika bra.

creative-aurvana-anc_sida
Creative Aurvana ANC

Plantronics Backbeat Pro 2

Brusreducerande basmonster med bra batteritid
Med tung, bultande bas och sanslös batteritid är Plantronics Backbeat Pro 2 en riktig höjdare.

plantronics-backbeat-pro-2kontroller
Plantronics Backbeat Pro 2

Andersson CDH 3.2

Trådlösa hörlurar med brusreducering till budgetpris
Om du vill ha bra brusreducering får du betala för det, brukar det heta. Med trådlösa CDH 3.2 vill Andersson bevisa motsatsen och resultatet är inte alls så dumt.

>>> Köp Andersson CDH 3.2 på NetOnNet

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar - Digital Life har betygsatt 9 modeller Teknik, Bäst i test, Ljud & Bild, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17