Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Bäst i test: Bluetooth-högtalare

Digital Life har betygsatt 8 modeller

Vi har testat åtta bärbara högtalare med bluetooth. Prisklasserna är från cirka 700 kronor upp till det dubbla. Modellerna vi har testat är JBL Flip 3, Bose Soundlink Color, Sony SRS-XB3, Libratone Too, LG PH3, Philips BT6000B, UE Roll 2 samt Denon Envaya.

På 1980-talet var det häftigt att kånka runt med en bergsprängare på axeln. Ju större desto bättre, hette det. Idag är det andra tider. Bluetooth-högtalarna har tagit över som de bärbara musikmaskinerna, drivna trådlöst med mobiler och surfplattor.

Dagens högtalare är betydligt mindre än de på 80-talet. Och det där med att ju större desto bättre är inte riktigt sant längre. Det visar bland annat vårt test.

Stort utbud

Bluetooth-högtalarna har funnits i flera år nu, och en av de första stjärnorna var Jawbone med sin Jambox. Den blev väldigt populär tack vare sitt lagom stora format och sitt för priset utmärkta ljud.

Jawbone har tappat ledarpositionen nu, och idag har nästan alla elektronikmärken sina egna modeller. Priserna har sträckts ut både uppåt och nedåt. Vårt test sträcker sig mellan cirka 700 och 1500 kronor, men det finns både billigare och betydligt dyrare modeller än så. För runt tusenlappen finns det många bra högtalare att välja bland.

Annons

Hur mycket pengar du vill lägga har med intresse och ekonomi att göra. I regel är det så att högre pris ger bättre ljud och fler funktioner. Ofta också snyggare och mer praktisk design.

Snyggast är bäst

Vårt test omfattar en brokig skara högtalare. Några av dem, som UE Roll 2, är vattentäta eller i alla fall ”stänksäkra”, och har en design som åtminstone antyder att de tål lite stryk. Även om vi inte utsatt testexemplaren för några större påfrestningar.

Just UE (Ultimate Ears) Roll 2 har en smart och udda design och ser ut som ett litet flygande tefat, med snyggt, graffitiinspirerat fronttyg. En gummisnodd på baksidan gör att den kan fästas i andra föremål. UE Roll 2 är därför den bästa högtalaren att kasta ner i en fullpackad resväska.

Libratone Too vinner

Några av modellerna är lite större och tyngre än de andra. Sony SRS-XB3 och Denon Envaya sticker ut här. De två har båda bas- och volymresurser som de andra inte kan tävla med, men Sony är bättre designad och står stadigare. Dessutom laddas den med vanlig micro-usb.

Ett par modeller, Bose Soundlink Color och JBL Flip 3, är välljudande ”mellanmodeller” som inte kommer att göra någon besviken, men heller inte står ut på något sätt. Även om de är klart bättre ljudmässigt än LG PH3 och Philips BT6000B.

Libratone Too är testvinnare tack vare att den verkligen har ”hela paketet”. Ljudet är ypperligt, med balanserad karaktär och gott om detaljer. Dessutom är den smart designad och riktigt snygg. Priset på cirka 1200 kronor gör den till en riktig fullträff.

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Libratone Too

Vändbar vinnare (Bäst i test)
Libratone har släppt sin minsta högtalare någonsin. Libratone Too är både snygg och välljudande och i rätt händer är den snudd på perfekt.

>>> Köp Libratone Too på Coolshop

Denon Envaya

Stor högtalare med stort ljud
Denon Envaya spelar i en egen klass – på flera sätt. Orkar du släpa på den ger den superbt ljud, nästan vad du än lyssnar på.

denon-envaya-black

JBL Flip 3

Kompakt allroundhögtalare
Tredje gången gillt kan man säga om nya JBL Flip 3. Tredje inkarnationen av högtalaren är prisvärd, vattentålig och låter bra.

jbl-flip-3

>>> Köp JBL Flip 3 på Teknikmagasinet.

Sony SRS-XB3

Bastant och bastung
Sony SRS-XB3 är en auktoritär bärbar högtalare för den som gillar hög och hård musik.

sony-srs-xb3-green

>>> Köp Sony SRS-XB3 på NetOnNet.

Bose Soundlink Color

Platt högtalare med färg
En prisvärd Bose-högtalare? Det är ovanligt. Synd bara att Soundlink Color inte håller samma klass som sina dyrare modeller.

bose-soundlink-color

>>> Köp Bose Soundlink Color på NetOnNet.

UE Roll 2

Flygande ljud-tefat
En riktigt bra högtalare måste inte låta bäst. Många smarta detaljer gör Ultimate Ears Roll 2 till ett riktigt bra val för resenären.

ue-roll-2_blue

Philips BT6000B

Prisvärd och snygg
Smart design och bra pris. Philips nya bluetooth-högtalare ser väldigt lovande ut.

Philips-BT6000B_blackside

LG PH3

Kul design – blygsamt ljud
LG PH3 är inte bara utformad som en bordslykta – det är en bordslykta! Idén känns märklig och självklar på samma gång, men hur bra är den på att spela musik?

lg-ph3-colors

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Bäst i test: Bluetooth-högtalare - Digital Life har betygsatt 8 modeller Teknik, Bäst i test, Ljud & Bild
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17