Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Barcelona Mobile World Congress

Mobile World Congress som hålls varje år i Barcelona är årets viktigaste mobiltelefonhändelse. I alla fall enligt alla förutom Apple, som struntar i allt vad gemensamma mässor heter. Här är vår lista på 11 pekskärmsmobiler som är värda att spana in lite närmare!

Värsting-Androiden
 – HTC Desire

Den kommande värstingluren från HTC bygger på Android 2,1 och det egna gränssnittet Sense. Vi kan förvänta oss en ännu tightare integrering med sociala medier, grym prestanda och en briljant pekskärm. Det enda vi kräver nu är att Google ger oss tillgång till betalapplikationer.

Spec: Snapdragonprocessorn på 1 Gigahertz, 3,7-tums amoled-pekskärm (480 x 800 pixlar), kamera på fem megapixlar med ledblixt, Android 2,1 med Sense
Lansering: andra kvartalet

Annons

Navigera till nya höjder

Elegant pekskärmsmobil från Garmin-Asus. Utlovar att bli den mest avancerade navigeringsmobilen på marknaden tack vare Garmins navigeringssystem och en extra känslig gps-mottagare. Bygger på Androidplattformen, men varför har man fastnat på version 1,6?

Spec: 3,5-tums kapacitiv pekskärm, full navigationsmjukvara från Garmin, Android 1,6
Lansering: första halvåret

Kompaktare uppföljare – 
HTC HD Mini

Nu får HTC HD2 en lillebror. HD Mini blir både kompaktare och smidigare till formatet. Det handlar om en pekskärmsmobil som kör Windows Mobile 6,5 och Sense-gränssnittet, som gjort sig mest känt i HTC:s Androidmobiler, så räkna med en fullt integrerad mobil med de populära sociala nätverken.

Spec: 3,2″ kapacitiv amoled-pekskärm, kamera på fem megapixlar med ledblixt, cpu på 600 MHz, Windows Mobile 6,5 med Sense
Lansering: april

Badvågen är här
 – Samsung Wave

Wave är Samsungs första mobil med deras nya mobilplattform för smartphones, Bada. Som så många andra utlovar den det bästa stödet för sociala nätverk, med SocialHub, och en uppfräschad version av TouchWiz med 3,0. Wave blir först ut med bluetooth 3,0 som ska ge bättre överföringshastighet och lägre strömförbrukning. Vi undrar om konkurrensen kan bli så mycket tuffare i det här segmentet?

Spec: 3,3″ kapacitiv amoled-pekskärm, kamera på fem megapixlar med led-lampa, videoinspelning i hd, bluetooth 3,0, 100 timmars musikuppspelning, Bada med TouchWiz 3,0
Lansering: maj

Androidminstingen – 
Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Väntan på Sony Ericssons första Androidmobil har varit lång, och innan X10 ens kommit till butik har man hunnit avslöja X10 Mini som föga förvånande är en nedbantad modell i ett mycket kompaktare format. Vi har inget emot den nätta vikten på 88 gram, men undrar om den lilla skärmen verkligen räcker till för Android?

Spec: 2,55-tums pekskärm, kamera på 5 megapixlar, 83 x 50 x 16 mm, 88 gram, Android 1,6
Lansering: andra kvartalet

Ännu en X10:a – 
Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Och som om det inte vore nog med X10-modeller kommer även X10 Mini Pro, som erbjuder ett fysiskt tangentbord. Layouten ser lovande ut med fyra knapprader. Förutom att vara något större har den samma specifikation som amatörvarianten.

Spec: 2,55-tums pekskärm, kamera på 5 megapixlar, 90 x 52 x 17 mm, 120 gram, qwerty-tangentbord, Android 1,6
Lansering: andra kvartalet

Integrera mera
 – Samsung Monte

Smidig pekskärmsmobil till den stilmedvetne som vill integrera sig med de sociala nätverken till ett överkomligt pris utan att ta steget över till en fullfjädrad smartphone. Välintegrerad med diverse Google-tjänster som Google Talk, Maps och Latitude. Uppfräschat gränssnitt med TouchWiz 2,1 som ger dig tre hemskärmar med valbara widgets.

Spec: 3 tums kapacitiv pekskärm med enfingerzoom, kamera på 3,2 megapixlar utan blixt, a-gps, wifi
Lansering: maj

Maxad mediemobil – Samsung I8520 Halo

Just när Samsung vill rikta all uppmärksamhet åt sitt eget Bada-system kommer man med en riktig värstingmobil med Android och deras egna TouchWiz-gränssnitt. Filmar i hd och har en inbyggd projektor. Vi hoppas att den kan leta sig hem till oss i Sverige också.

Spec: 3,7″ amoled-pekskärm, kamera på 8 megapixlar med blixt, videoinspelning in 720p och 30 fps, pico projektor, Android 2,1
Lansering: andra kvartalet 2010, men inte aktuell för Norden

Från hjälte till legend – 
HTC Legend

HTC Legend är uppföljaren till HTC Hero med något bättre prestanda och uppgraderad kamera. Vad som förmodligen kommer utmärka Legend mest är dess chassidesign i ett enda  aluminiumstycke (unibody, liksom Iphone) för en mer gedigen kvalitetskänsla. En värdig tillputsning av Hero som börjar känna sig gammal.

Spec: 3,2″ kapacitiv amoled-pekskärm, kamera på fem megapixlar med ledblixt, cpu på 600 MHz, Android 2,1 med Sense
Lansering: april

Slimmad pekskärmsmobil – LG GD880 Mini

Slimmad och funktionsmatad pekskärmsmobil som utlovar att bli den allra minsta med en 3,2-tums-skärm. Nyckelorden heter sociala nätverk, bra kamera och en riktig webbläsare. Dessutom introducerar den LG:s nya molnbaserade synkroniseringstjänst. Men vi undrar om den verkligen gör skäl för det relativt höga priset på 4 600 kr?

Spec: 3,2″ pekskärm, kamera på 5 megapixlar, divx-uppspelning, gps, wifi, 102 x 47,2 x 9,95 mm
Lansering: april

Rekordbillig Android – 
Acer BeTouch E110

Acer kommer med ytterligare en Android och den här gången handlar det om en liten och stilfull mobil med en 2,8-tums pekskärm. Specifikationen är blygsammare än storebror Liquid. E110 verkar bli den billigaste inkörsporten till Android Market och med ett pris som bör leta sig ner en bit under 2 000 kronor gissar vi att den kan bli en storsäljare, trots att den saknar wifi och är baserad på gamla Android 1,5.

Spec: 2,8″ resistiv pekskärm, kamera på 3 megapixlar, cpu på 416 MHz, Android 1,5
Lansering: mars

Visa kommentarer / Kommentera nu
Barcelona Mobile World Congress - Teknik, Feature, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17