Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Små högtalare med stora möjligheter

Audio Pro Addon Five

Svenska Audio Pro vet onekligen hur man bygger aktiva högtalare. Addon Five bjuder på kraftfullt hifi-ljud i snygg förpackning.

De ser ut att vara inhandlade på Designtorget, och visst kan man anklaga de klarröda (finns även i svart och vitt) Addon Five-högtalarna för att se gimmickartade ut. Men det räcker med att väga en av dem i handen för att få en känsla av kvalitet. De är tunga, snygga och välbyggda.

Med en 3,5-millimetersingång och en RCA-ingång på baksidan av den ena högtalaren är tanken att man ska koppla in lite vad som helst. Enklare kan det verkligen inte bli. Att jag dessutom kan koppla in två ljudkällor att växla mellan är föredömligt.

Stort ljud som imponerar

Med högtalarnas blygsamma storlek i åtanke levererar Addon Five ett förvånansvärt stort och kraftfullt ljud av hifi-kvalitet. Det är detaljerat och lättlyssnat utan att bli för inställsamt. Personligen trivs jag riktigt bra med ljudet, även om det kommer till sin rätt först när jag vrider på lite volym.

Annons

Önskar du mer bas går det bra att ansluta en aktiv subwoofer, men det är verkligen ingen nödvändighet. Istället för ett klassiskt basreflexrör lättar de låga frekvenserna på trycket genom en tunn skåra på baksidan.

Många användningsområden

Under testperioden har jag framförallt använt Audio Pro Addon Five som datorhögtalare och där gör de sig alldeles ypperligt. Jag ställer in en grundvolym och sköter finliret direkt från ljudkällan. Jag testar även att koppla in min tv genom hörlursuttaget, men då känner jag mig manad att plocka fram subwoofern för extra tyngd.

Nätsladden och högtalarkabeln som förbinder de båda enheterna får man leva med, men det går att bli kvitt anslutningskabeln och förvandla Addon Five till ett trådlöst system. Dessvärre kräver det att man investerar i dongeln WF100 som pluggas in i usb-ingången.

Specifikationer
 • Uteffekt 2 x 36 watt
 • Diskant 1 tum Soft dome
 • Bas 3,5 tum
 • Frekvensomfång 55 – 20 000 Hz
 • Anslutningar 2 x line in, sub out, usb
 • Storlek 163 mm x 104 mm x 137 mm
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Små högtalare med stora möjligheter

Svenska Audio Pro vet onekligen hur man bygger aktiva högtalare. Addon Five bjuder på kraftfullt hifi-ljud i snygg förpackning.


4
Vi diggar
 • Bra anslutningsmöjligheter
 • Imponerande ljudegenskaper
Vi dissar
 • Låter lite platt på lägre ljudnivåer
 • Priset är lite väl högt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Små högtalare med stora möjligheter - Audio Pro Addon Five
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17