Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Asus Vivowatch

Långlivad fitnessklocka

Batteritid är en utmaning för klocktillverkarna. Asus nya modell håller länge men priset är en mörk skärm.

Asus Zenwatch är en av den senaste tidens mest eleganta smartklockor. Syskonmodellen Vivowatch är betydligt mer sportfokuserad. Designen är neutral med en kromad ram och svart urtavla, och svart armband i plast. Klockan är vattentät ned till en meter vilket i praktiken innebär att den tål regn, svett och liknande.

Ny sorts skärm
På fronten sitter en onödigt stor Asus-logga och en liten skärm på 1,23 tum. Kronan är däremot väldigt bred vilket känns onödigt. Varför får inte skärmen vara större, om ytan finns?

På tal om skärmen är den monokrom och byggd med en ny sorts teknik som möjliggör väldigt lång drifttid trots ett litet batteri. Det är möjligt tack vare att ljusstyrkan är låg och att skärmen bara uppdaterar de pixlar som förändrats istället för hela ytan.

Det är smart och innovativt av Asus. Tyvärr är priset att ljusstyrka och kontrast är så låga att skärmen är svår att läsa. Det är okej för träning men för vardagsbruk blir det obekvämt och opraktiskt.

Annons
asus vivowatch

Många finesser
Asus Vivowatch har ett eget operativsystem och inte Android Wear. Egna appen Hivivo är snygg och väldesignad, om än lite funktionsfattig. Klockan i sig har det mesta man kan begära, bland annat pulsmätare och uv-mätare.

Vårt test visar att exempelvis stegräkningen och sömnloggningen funkar bra, och är hyfsat precisa. Användningen är busenkel – bara svep upp/ned eller höger/vänster och du lär dig snabbt var de olika hemskärmarna ligger.

Asus Vivowatch är en funktionsrik klocka med riktigt lång drifttid. Vi hade dock önskat oss en större skärm, som var lite lättare att läsa.

Nyckelfakta
  • Processor: ARM
  • Skärm: 1,28” monokrom
  • Batteri: 123 mAh
  • Mått: 43 x 35 x 11 mm
  • Vikt: 49 g
Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner
Visa kommentarer / Kommentera nu
Asus Vivowatch - Långlivad fitnessklocka Teknik, Mobilt, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17