Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Asus Eee PC 1008p Seashell

Väldesignad netbook

Asus Eee PC 1008p SeashellNär tillverkarna är bundna att använda samma komponenter blir designen ännu viktigare när en köpare ska bestämma sig för en netbook.

Asus har redan snygga netbooks, men den här gången har de gått ett steg längre och tagit hjälp av en världsberömd designer för att skapa den snyggaste netbooken hittills. Vi undrar bara varför det tagit så lång tid?

Prylkärlek

Ett mjukt och vågformat ytmaterial täcker höljet och ger en härlig känsla när man håller den i handen. Den är så lyxig och elegant att jag väntar en stund med öppna den, istället låter jag händerna vandra över locket och kanterna och kommer på mig att tänka att det var längesen jag höll i en så sexig pryl som 1008p Seashell.

När man lyfter på locket möts man av en mer standardbetonad och funktionell design, vilket är bra. Den finns i två färgvarianter: en skrikig rosa (hot pink) och en mer diskret i brunt (coffee brown). Det är den bruna man ska ha, om man inte är en ung tjej och modebloggare, endast då är det ok med den rosa. Även om det finns mindre netbooks så är 1008p ordentligt kompakt och de mjuka formerna med nslutningarna dolda bakom små luckor gör att den känns ovanligt smidig.

Under huven intet nytt

Som framgår av inledningen måste alla netbooks använda standardkomponenter. Asus 1008p bygger på Intels senaste strömsnåla Atom-processor (N450) och rullar på i 1,66 Gigahertz. Ihop med arbetsminnet på en Gigabyte (som kan uppgraderas till två Gigabyte) och en hårddisk på 250 Gigabyte får du hyfsad prestanda – för att vara en netbook förstås.

Annons

Den blanka och led-bakbelysta skärmen på 10,1 tum gör ett bra jobb; både färgåtergivningen och betraktningsvinklarna får mer än godkänt.

När specifikationen överraskar föga uppskattar vi att Asus hittat ett sätt att kompensera oss. Asus bjuder på 500 Gigabyte lagringsutrymme under ett års tid via Webstorage-tjänsten.

De viktiga detaljerna

Tangentbordet håller en god bredd med bra tryckkänsla och layout. Musplattan som är av modell multitouch fungerar ypperligt, när man väl vant sig vid Asus teknik. De inbyggda högtalarna överraskar med hyfsat ljud, återigen för att vara en netbook. Men som vanligt rekommenderar vi hörlurar.

1008p levereras med något så ovanligt som dubbla 3-cells batterier. Varje batteri ger en drifttid på omkring två till sex timmar, beroende på vad man sysslar med. Det är godkänt, men jag skulle hellre föredra ett batteri med dubbla drifttiden istället.

Bland anslutningarna hittar vi allt som behövs, och det snyggt dolt bakom luckor. VGA-utgången är av ett udda slag och kräver en adapter som plockas ut från netbookens underdel.

1008p levereras med Windows 7 Starter Edition samt med Asus Express Gate när du vill snabbstarta för lite surfning, bilder, musik och skype. Express Gate fungerar riktigt bra och den reder även ut lite mer avancerade webbtjänster som youtube och SVT Play med bra prestanda.

Design som berör

Prestandamässigt är det små skillnader mellan netbooks. Därför kommer den som inte bryr sig så mycket om design  inte att köpa 1008p. För oss alla andra hamnar Asus Eee PC 1008p väldigt högt upp på önskelistan.

Specifikationer
 • Processor Intel Atom N450, 1,66 GHz
 • Arbetsminne 1 GB DDR2
 • Hårddisk 250 GB 7200 rpm
 • Skärm 10,1”, 1024 x 600 px,
 • WiFi 802.11b/g/n
 • Kortläsare sd, mmc, sdhc
 • Anslutningar 2 usb, mikrofon, lan, vga, hörlur, mikrofon
 • Webbkamera 1,3 megapixel
 • Operativsystem Windows 7 Starter
 • Mått 262 x 180 x 28 mm
Köp på

Köp på: Pricerunner.se

Asus Eee PC 1008p Seashell

Asus Eee PC 1008p SeashellNär tillverkarna är bundna att använda samma komponenter blir designen ännu viktigare när en köpare ska bestämma sig för en netbook.


4
Vi diggar
 • väldigt snygg
 • bra tangentbord och musplatta
 • Express gate
 • dubbla batterier
Vi dissar
 • batteritiden kunde varit bättre
Visa kommentarer / Kommentera nu
Asus Eee PC 1008p Seashell - Väldesignad netbook
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17