Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

VR hjälm – Är VR hjälmarna nästa stora grej?

HTC, Oculus och Sony satsar

Virtual reality har inte varit hetare sedan mitten av 90-talet (kommer ni ihåg ZTV-programmet Funhouse, där deltagarna fick spela Doom med bildskärmsvisir?). Hittills har det mest varit snack och hype men nu är det upp till bevis. Kommer VR-tekniken att slå igenom på bred front eller kommer konsumenterna att vända den ryggen (vi minns ju 3d-hypen som bemöttes med ett axelryckning)?

Ny version av HTC Vive

En av de mer intressanta vr-projekten är HTC Vive, om inte annat för att det utvecklas i samarbete med speljätten Valve. På CES visade de upp den senaste versionen, och nyheterna är många. Bland annat har den fått en framåtriktad kamera, som gör att bäraren kan se sig om i rummet utan att ta av sig visiret. Den ska också vara lättare och bekvämare att bära.
HTC Vive hjälmen beräknas släppas i april, men prislappen är fortfarande höljd i dunkel.

htc_vive_white

Läs om fler prylnyheter från CES-mässan här.

Över 100 spel under utveckling till Playstation VR?

Medan både Oculus och HTC riktar in sig på pc-spelare borde Playstation VR (som tidigare gick under namnet Project Morpheus) vara det självklara valet för konsolspelaren. Tekniken verkar det inte vara något fel på, men som alltid när det kommer till innovativa tillbehör finns det anledning att oroa sig för spelutbudet (utvecklare vill ju att så många som möjligt ska kunna spela deras spel).
Men nu har vi fått glädjande nyheter. I samband med CES avslöjade Sonys Kaz Hirai att det är över 100 titlar under utveckling till bildskärmsvisiret och att många tredjepartsutvecklare har visat intresse. Vi har fortfarande inte sett ett enda exempel på hur tekniken kan användas för annat än glorifierade teknikdemos, så det ska verkligen bli intressant att följa utvecklingen.

Playstation VR

Oculus Rift får pris och datum

I samband med mässan avslöjade Oculus VR att deras alternativ Oculus Rift kommer att gå loss på 599 dollar när den släpps den 28 mars. Förutom själva visiret får du en Xbox One-handkontroll och spelen EVE: Valkyrie och Lucky’s Tale.

Annons

Om HTC och Sony sätter lika höga prislappar på sina jälmar tvivlar vi på om 2016 blir de virtuella upplevelsernas år.

Här kan du göra ett kompatibilitetstest och förboka ett exemplar av Oculus Rift.

Oculus Rift

Läs även: Samsung Gear VR Innovator Edition for S6 (test)

Läs om fler prylnyheter från CES-mässan här.

Visa kommentarer / Kommentera nu
VR hjälm – Är VR hjälmarna nästa stora grej? - HTC, Oculus och Sony satsar Teknik, Ljud & Bild, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17