Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Apple Watch

Omtalat ur äntligen ute

Den heter Apple Watch, den finns i många olika material och designer och den är ganska dyr. Så kan man kort sammanfatta Apples smartklocka som visades upp på en presskonferens igår.

Inte alla är övertygade om nyttan med en, men ingen kan förneka att smartklockor är en het trend just nu. Stora Androidfokuserade tillverkare som Samsung är inne på andra generationens modeller och med Apple Watch finns det nu en även för Ios.

apple-watch-duo

Ombytlig
Med tanke på de fysiska begränsningarna i en klocka är det kanske inte så konstigt att många modeller påminner väldigt mycket om varandra, Apple Watch inkluderad. Klockan har en fyrkantig boett med lite rundade hörn och balanserar mellan att vara formell och sportig. För att locka även de med lite smalare handleder (kvinnor) görs den i två storlekar – 42 och 38 mm diameter.

Tre serier finns att välja mellan – ”vanliga” Watch, Watch sport och Watch edition, där den sistnämnda är lite mer lyxbetonad. Armbanden är utbytbara och ska finnas i många olika material och designer. Frontglaset är av samma typ som i lite bättre ”riktiga” klockor vilket gör det mer reptåligt än det i en Iphone. Priserna blir som vanligt ganska höga – från 3 100 kronor och uppåt (för edition-serien antagligen ganska mycket uppåt).

Annons
applewatch_triple

Skruva dig fram
En utmaning med smartklockor har varit att göra dem lättanvända trots att skärmarna är så små. Apple har valt att kombinera pekskärm med en skruv på sidan, där man ”analogt” kan bläddra i menyer och liknande. En intressant lösning som DL självklart återkommer till i vårt riktiga test.

När det gäller det tekniska förlitar sig Watch i mångt och mycket på Iphone. Gyroskop och pulsmätare finns inbyggt medan till exempel gps-data tas från mobilen. Aviseringar och meddelanden syns på klockskärmen och det går även att använda Siri och den nya betaltekniken Apple Pay. Det finns ännu inga uppgifter på hur länge batteriet förväntas att räcka.

Sugen på en Watch? Då får du faktiskt vänta. Först i januari 2015 börjar klockorna levereras.

Läs även: 2 nya Iphone-modeller presenterade – Iphone 6 och Iphone 6 Plus

Visa kommentarer / Kommentera nu
Apple Watch - Omtalat ur äntligen ute Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17