Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Apple Watch & Macbook

Klocka och ny laptop lanserade

En av årets mesta tekniksnackisar har varit Apples smarta klocka Watch. Igår eftermiddag lanserades den till slut på riktigt.

Efter att Watch avslöjades i höstas, har de flesta data om den redan läckt ut. Till exempel att botten finns i två storlekar – 38 och 42 millimeter – och att klockan görs i tre serier: Sport, Watch och Watch Edition. Priserna kommer att landa på mellan 3 500 och 100 000 kronor.

AplWatch

Fyra sensorer på baksidan mäter puls, steg och annat. Gps saknas så där förlitar sig klockan istället på din Iphone. Batteriet ska enligt uppgift hålla en dag, med ”mild användning”.

Apple Watch börjar säljas i april, men kommer inledningsvis inte gå att köpa i Sverige.

Nygammal Macbook
Apple visade också en ny Macbook. Den har bara namnet gemensamt med den gamla vita plastdatorn. Istället är det en jättetunn ultrabook som på sikt torde ersätta Macbook Air.

Annons

Nya Macbook använder en Core M-processor från Intel och precis som många nya Windowsdatorer är den fläktlös. Skärmen är 12 tum och har upplösningen till 1440 x 2304 pixlar.

macbook_gold

Datorn är den tunnaste Apple gjort. För att göra den så tunn har Apple tagit bort alla portar utom en, den nya usb-c. Det innebär att man på typiskt Apple-manér måste köpa till en usb-c-adapter för att ansluta tillbehör, eller koppla datorn till en tv.

Bantningen innebär också att vi måste säga hejdå till en kär gammal vän, Apples laddare med magnetkontakt, Magsafe. Magnetkontakten rycks loss om du snubblar på sladden, vilket hindrar datorn från att åka i golvet. Följaktligen har den blivit väldigt populär. Men nu slopas alltså även den.

Nya Macbook börjar säljas i vår, i färgerna silver, mörkgrå och guld. Priset blir från 14 500 kronor.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Apple Watch & Macbook - Klocka och ny laptop lanserade Teknik, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17