Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Apple Keynote 2009

Nya versioner av Macbook, ett uppgraderat operativsystem och en ny Iphone. Apples Keynote 2009 innehöll många spännande nyheter med både förbättrade system och kraftfullare teknik än någonsin.

Det hade byggts upp stora förväntningar inför Apples Keynote 2009 som inledde Worldwide Developer Conference i San Fransisco, USA. Biljetterna för konferensen hade sålt slut på nolltid och hundratusentals bevakade den från hela världen över internet. En uppgraderad version av operativsystemet och rykten om en ny Iphone hade legat i luften i flera månader.


Iphone snabbare än någonsin

Kvällens stora fokus lades tydligt på den nya Iphone 3GS och uppgraderingen av telefonens operativsystem till version 3.0. S:et i namnet står för speed och nya Iphone ska nu vara dubbelt så snabb som tidigare versioner. På utsidan ser man inga märkbara förändringar, men insidan har fått sig en rejäl uppgradering med över 100 nya funktioner. Kameran fotograferar nu i tre megapixel och användaren kan enkelt ändra placeringen av autofokus genom att trycka med fingret på skärmen. Den efterlängtade cut/copy/paste-funktionen är äntligen här och kommer underlätta för många användare. Det blir nu även möjligt att ta hem och köpa film och musik direkt till Iphonen genom Itunes. Nytt är också den avancerade röststyrningen som tar användandet till helt nya nivåer. Du kan fråga telefonen vilken låt det är som spelas och den svarar.

Nytt batteri
Något oväntat presenterades nya versioner av Macbook-familjen. Det sju timmar långa batteriet kommer nu finnas i alla bärbara och inte bara i 17-tummaren. Dessa batterier uppges hålla tre gånger så länge som den genomsnittliga datorns och har en livslängd på fem år. Nytt för Macbookarna är att de numera också kommer ha SD-kortsläsare för att göra livet lite enklare för den fotograferande Macbook-ägaren. Datorerna blir också uppgraderade med snabbare processorer, mer minne och större hårddisk.


Ny medlem
Macbooken på 13 tum har fått sig en rejäl uppgradering på många fronter och blir nu istället en Macbook Pro, precis som 15- och 17-tummaren. Detta beror också på att de vill skilja den från den vita Macbooken i plast som lanserades tidigare i veckan.

Annons


OS:et förfinas

Snow Leopard, uppgraderingen av operativsystemet OS X Leopard, visade sig handla helt om att förbättra och förfina systemet. Bland annat kommer installationerna att gå 45 procent snabbare och det kommer ta sex gigabyte mindre utrymme på hårddisken.

De nya Macbookarna är redo att skeppas ut i dag,  Snow Leopard kommer i september och kanske bäst av allt: Iphone 3GS kommer till Sverige redan under sommaren.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Apple Keynote 2009 - Teknik, Dator, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17