Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
3

Androidmobilen med tangentbord

LG GW620

Androidmobiler med fysiska tangentbord är ingen nyhet, men av någon anledning har de inte letat sig fram till lilla Sverige. LG:s nya GW620 råder bot på det, och med en aggressiv prissättning ska de locka fler till smartphone-världen.

Välbyggd och stilren
GW620 tillhör det lägre prissegmentet för Androidmobiler så det är positivt att se att den känns relativt gedigen och välbyggd. Designen är sober och gör inget större väsen av sig. 3-tumsskärmen är i fokus och nedanför den sitter två touchbaserade knappar: hem och tillbaka. Mellan dem sitter en fysisk menyknapp. På ovansidan finns 3,5-millimetersuttaget och en knapp för knapplåset. Och runt sidorna hittar vi allt som behövs med micro-sd, micro-usb, och knappar för volymen, kameran och till och med musikspelaren. Ett bra upplägg om det inte vore för touchknapparna som reagerar opålitligt. Att skärmtekniken är resistiv istället för det mer fingerkänsliga kapacitiva tekniken gör inte saken bättre.

Fysiskt tangentbord
Styrkan i LG GW620 är förstås det utskjutbara qwerty-tangentbordet. Det har hela fem tangentrader vilket leder till en bra layout. Tangenterna har en god tryckkänsla och fungerar riktigt bra att skriva snabbt med. Tyvärr saknas å, ä och ö, så för att skriva å håller du inne a-tangenten. För ä håller du inne a för att sedan trycka en gång till på den. Inte helt optimalt men det fungerar relativt bra. Trots tangentbordet har man lyckats hålla nere storleken och mobilen känns inte speciellt klumpig.

Gammal Android-version
LG har gjort en del små förändringar i gränssnittet och erbjuder en anpassad hemskärm. Den är väldigt lik den ursprungliga hemskärmen men istället för den utskjutbara applikationslistan har man längst ner en fast rad med ikoner för ring upp, kontakter, nytt meddelande samt applikationsmenyn (som strukturerats upp i kategorier). Den varianten fungerar bra, men det är enkelt att byta till standardutförandet ifall man föredrar det. I det utskjutna notifieringsfältet hittar vi snabbknappar för att slå av och på wifi samt bluetooth. Tyvärr kör GW620 Android version 1,5, vilken känns mer antik för varje dag som går. En uppgradering till 1,6 är enligt uppgift på gång till sommaren.

Kameran överraskar
Det som kanske överraskar mest med GW620 är, trots det låga priset, kameran. Med fem megapixlar och ledblixt har den förmågan att ta finfina bilder, vilket Androidanvändare verkligen inte är bortskämda med. Tyvärr är videoinspelningen ingen större hit, och bör egentigen endast användas i nödfall.

Annons

Prisvärd tangentbordsmobil
LG:s första Androidmobil är prisvärd, kompakt, välbyggd och har uppskattade funktioner som tangentbord och en hyfsad kamera. Tangentbordet är inte det bästa, men bra nog till att ge ett högre skrivtempo än virtuella motsvarigheter. Tyvärr är det gamla Android 1,5 som gäller tills vidare.

Specifikationer
 • Mått 109 x 54,5 x 15,9 mm
 • Vikt 139 gram
 • Skärm 320x480 pixel, resistiv pekskärm
 • Wifi 802,11b/g
 • GPS Inbyggd, Google maps
 • Kamera 5 megapixel, af, ledblixt
 • Minneskortplats Micro SD
 • OS Android 1,5
Köp på

Bästa pris: Pricerunner.se

Androidmobilen med tangentbord

Androidmobiler med fysiska tangentbord är ingen nyhet, men av någon anledning har de inte letat sig fram till lilla Sverige. LG:s nya GW620 råder bot på det, och med en aggressiv prissättning ska de locka fler till smartphone-världen.


3
Vi diggar
 • stilig tangentbordsmobil
 • androidsystemet
 • hyfsad batteritid
 • bra kamera
Vi dissar
 • touchbaserade knappar
 • resistiv skärm
 • gammal version av Android
Visa kommentarer / Kommentera nu
Androidmobilen med tangentbord - LG GW620
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17