Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Acer först med Android-netbook

Acer Aspire One D250

Nu har Acer bestämt att det är dags för det mobila operativsystemet från Google att göra debut i en ”vanlig” netbook. Tanken är att när du snabbt vill komma ut på nätet så startar du Android och är igång på knappa 18 sekunder.

Förra veckan fick vi möjlighet att titta närmre på denna nya skapelse, Acer Aspire One D250. Tyvärr hade den inte tillgång till nätet, så testet blev något begränsat. Men det gick att konstatera att den startade upp så snabbt som utlovat och den använder sig av Androids grundgränssnitt. Det kändes lite konstigt att se systemet som man är van vid från mobilen rullandes på en netbook, men det här kan garanterat bli användbart. Åtminstone om det utvecklas intressanta program som är anpassade för att köras på en netbook.

Google-applikationerna lyste med sin frånvaro, däremot fanns en version av Firefox på plats. Det såg ut som en ”snabb” portning av Firefox (v2) för Linux – inte den kommande mobilanpassade Firefox alltså.

One D250 är förstås inte begränsad till Android, utan när du behöver lite mer funktionalitet kan du starta upp ett mer ordinärt operativsystem som Windows XP eller Windows 7. Android-systemet skall dock inte påverkas av detta utan väntar på din återkomst med sessionen intakt.

Acer Aspire One D250 är en elegant och slimmad netbook med en 10,1-tums ledskärm med upplösningen 1024×600 pixlar. Den har en Intel Atom-processor (N270 / N280), stöd för upp till 2 Gigabyte arbetsminne, hårddisk på 250 Gigabyte och minneskortläsare. Dessutom finns den i en variant med inbyggt 3g-stöd. Finns i färgerna seashell white, sapphire blue, ruby red och diamond black.

Annons

Visa kommentarer / Kommentera nu
Acer först med Android-netbook - Acer Aspire One D250 Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17