Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

8 pryltips till vintersemestern

Ska du åka på skidsemester?

Det här är prylarna som sätter guldkant på tillvaron.

Portabel filmprojektor

Att ansluta laptopen till skidstugans märkliga tv är inte alltid lätt – om det ens finns någon! En eller två personer kan naturligtvis mysa framför datorskärmen, men när det önskas filmstund för den större familjen rekommenderar vi en portabel projektor. Asus Zenbeam E1 är lätt att ansluta och lätt att placera. Eftersom den går på batteri behöver du ens inte koppla in den i väggen. Bilden blir 15–120 tum beroende på projektorns placering. Det enda du behöver är en relativt vit vägg och en skål med popcorn.

Läs testet av Asus Zenbeam E1 här.

ASUS-ZenBeam-E1_dup

Hörlurar som värmer öronen

För vissa är ljudet viktigast. Andra vill ha smarta funktioner eller ett snyggt yttre. När vi åker på vintersemester dyker det upp ett nytt krav: De ska värma öronen. Slutna over ear-hörlurar är såklart att föredra. En hörlur som klarar uppgiften galant och dessutom är utrustad med aktiv brusreducering är JBL Everest Elite 700.
Läs testet av JBL Everest Elite 700 här.
Läs även: Bäst i test – Brusreducerande hörlurar.

jbl-everest-elite-700_vit

Playstation 4-handkontroll

Varför skulle man vilja ta med sig en Playstation 4-handkontroll när spelkonsolen står hemma? Remote Play såklart! Den supersmidiga lösningen låter dig logga in på din bärbara dator och nöta Fifa 17 och Dark Souls 3 över hotellets wifi.

Annons

>>> Köp DualShock 4-handkontroll hos NetOnNet här.

sony-ps4-dualshock-4

Läs även
Test: Playstation 4 Pro
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta

Sportklocka med liftspårning och musikspelare

Om du ska ut i vildmarken eller upp på fjället duger det inte med ett fjuttigt aktivitetsarmband – då behöver du en ordentlig outdoor-klocka med gps, kompass och barometer. Tomtom Adventurer har allt det där samtidigt som den kartlägger dina aktiviteter. Automatisk liftspårning ger dig sammanfattning av ditt senaste åk när du åker upp med liften. Vill du få ett soundtrack till ditt åk så kan du fylla klockan med musik och spela upp den i ett par bluetoothlurar.

Jämför priser på Tomtom Adventurer här.

tomtom-adventurer

Portabel espressomaskin

När man reser utomlands får man ibland räkna med att kaffet inte är det samma som hemma och då ska vi inte ens tala om den frystorkade styggelsen som får följa med på vildmarksäventyret. Som tur är finns räddningen i form av den portabla espressomaskinen Handpresso Wild. Allt du behöver göra är att pumpa upp trycket, hälla i vatten och kaffe, spänna fast filterhållaren och öppna ventilen.

Jämför priser på Handpresso Wild här.

handpresso-wild

Netflix

Har du planer på att titta ikapp den där serien alla pratar om? Med ett hyfsat utbud och många egna tv-serier är Netflix är ett bra alternativ. Nyligen blev tjänsten ännu lite bättre, när man lanserade en funktion för att ladda ner filmer eller serieavsnitt till mobilen eller surfplattan. Poängen med det är naturligtvis att du kan titta även där du inte har någon internetuppkoppling. På semestern, till exempel.

Läs även
Nya tv-serier hösten 2016
Nya komediserier hösten 2016

netflix

Pekvantar

Den som uppfann den stickade vanten hade förmodligen aldrig ägt en smarttelefon, för hur irriterande är det inte att behöva ta av sig vanten i tid och otid, oavsett väder? Pekvantar, som går att använda på mobilens skärm, finns i alla tänkbara utförande och kostar allt från en femtiolapp till det mångdubbla. Ett måste i vinter.

>>> Köp vantar för alla typer av touch-skärmar hos NetOnNet här.

haddock-touch

Batteriskal

Om det är någon gång man inte vill att telefonens batteri ska ta slut så är det när man är i vildmarken. Ett bra extrabatteri är såklart ett måste på vildmarkstrippen eller i skidbacken, och varför inte kombinera det med ett stryktåligt skal? Iphone-skalet Mophie H2PRO kostar visserligen en bit över 1000-lappen, men för pengarna får du 20 timmars batteritid och skydd i militärstandard.

mophie-h2pro

>>> Köp skyddande skal med inbyggt batteri för iPhone 6/6S hos NetOnNet här.

Läs även
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
8 pryltips till vintersemestern - Ska du åka på skidsemester? Teknik, Feature, Guider
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17