Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

8 pryltips till solsemestern

Ska du åka till varmare breddgrader i vinter?

Glöm inte att kolla in våra bästa pryltips!

E-bokläsare

För många av oss innebär semestern att årets bok ska läsas. Men att välja bok att ta med sig på resan är inte helt lätt, så varför inte ta med dig ett helt bibliotek? De moderna e-bokläsare väger mindre än en genomsnittlig pocketbok, kan användas i gassande sol och har batteri som räcker hela semestern. Utmärkta Adlibris Letto Frontlight låter dig handla från Adlibris eller låna böcker från ditt lokala bibliotek, och om du lockas av det stora utbudet i Amazons webbutik rekommenderar vi deras Kindle-läsare.

Se pris och köp Adlibris Letto Frontlight via Pricerunner.

Adlibris-Letto_hand

Brusreducerande hörlur

Om du ska åka på solsemester i vinter ska du förmodligen flyga dit. Och som alla vet kan flygandet vara en riktigt plåga. De löser inte problemet med dåligt benutrymme och enerverande medpassagerare men med ett par brusreducerande hörlurar på huvudet slipper du i alla fall oroa dig för att motorernas dova buller ska driva dig till vansinne. Mikrofoner utanpå och i hörlurarna snappar upp ljudet för att på ett ögonblick motarbeta det med en motsatt signal – och resultatet är en lugn stund. När du når din destination och ligger där i din solstol kan du nöja dig åt att de låter bra också! Bose Quiet Comfort 35 är vår favorit i segmentet och om du inte vill lägga fullt så mycket pengar är AKG N60 NC ett utmärkt alternativ.

>>> Köp Bose Quiet Comfort 35 hos NetOnNet här.

Annons
bose-quiet-comfort-35silver

Läs även: Bäst i test: Brusreducerande hörlurar

Aktivitetsarmband med kaloriräknare

Att slappa och strunta i alla måsten är såklart en viktig del av varje solsemester, men som alla vet mår vi bättre av att röra på oss emellanåt. Ett enkelt sätt att hålla koll så att man inte blir allt för förslappad är att sätta ett aktivitetsarmband på armen. Armbandet kan ge dig påminnelser när du suttit still för länge, registrera dina joggingturer och – om du vill vara extra hälsomedveten – räkna dina kalorier. Ett av de mest mångfacetterade armbanden är Fitbit Charge 2 som dessutom kan hålla koll på ditt vattenintag.

Läs även: Bäst i test: Träningsarmband

fitbit-charge-2-2
Fitbit Charge 2.

Vattentålig högtalare

Vad är en skön stund vid poolen utan lite skön musik i öronen? Att ta med högtalaren till poolkanten är ett måste, men så har vi ju det där med elektronik och vatten. Som tur är finns det trådlösa bluetoothhögtalare som tål att stänkas på – och till och med kan sänkas ner i vatten utan att ta skada. En av våra semesterfavoriter heter JBL Clip 2. I och med att den har en karbinhake är den lätt att hänga på ryggsäcken, solstolen eller var du nu vill hänga den, och den låter förbluffande bra.

Läs även: Libratone Too (Bäst i test)

libratone-too-graphine-grey-lifestyle

Kompaktkamera

Visst tar dagens mobiltelefoner bra bilder, men om du menar allvar med att föreviga din resa är det den klumpiga systemkameran som gäller. Eller? Här framstår kompaktkameran som en bra kompromiss, och varför inte komplettera din arsenal med en tjusig direktbildskamera som ger dig retroskimrande bilder på direkten? Utmärkta Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic tar bilder i visitkortsformat – och de allra flesta blir ursnygga.

Sök bland hundratals kompaktkameror på Pricerunner.

Fujifilm-Instax-Mini-90-Neo-Classic_svart
Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic

Actionkamera

Bara för att du reser till varmare breddgrader behöver det inte betyda att du ska ta det lugnt och slappa. Fartfyllda upptåg fångas allra bäst på film och för de mest vågade äventyraren är actionkameran det enda rätta. GoPro är snudd på synonyma med actionkameror och Hero5 är deras senaste modell. Kameran filmar i 4k-upplösning och är vattentät ner till tio meter utan undervattenshus.

Jämför priser på Gopro Hero5 Session här. Och på Hero5 Black här.

gopro-heron5

Portabel spelkonsol

Mobilspel i all ära, men om du vill ha en mer matig spelupplevelse att verkligen grotta ner dig i rekommenderar vi handhållna Nintendo 3DS. Nyligen släppta Super Mario Maker är det perfekta familjespelet eftersom man kan turas om att snickra ihop mer eller mindre elaka hinderbanor och utmana varandra. Perfekt efter en dag med lek och bad på stranden!

Jämför priser på Nintendo 3DS här.

nintendo 3ds

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Snygg värstingklocka för äventyraren

Vem har sagt att man måste välja mellan form och funktion? Smarta klockor för äventyraren behöver inte alls vara fula som stryk och Garmins lyxklocka Fenix Chronos är ett ypperligt exempel. Den har funktioner för navigering och spårning, den kan kartlägga din träning och den ser ruggigt snygg ut.

Jämför priser på Garmin Fenix Chronos här.

garmin-fenix-chronos

Visa kommentarer / Kommentera nu
8 pryltips till solsemestern - Ska du åka till varmare breddgrader i vinter? Teknik, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17