Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Test: 4 X Hörlurar

Digital Life lyssnar igenom sommarens hits med fyra olika hörlurar i olika prisklasser. Vilka passar dig?

Philips SHQ3000

Hörlurarna sitter skapligt i öronen, men låter inte speciellt bra. De känns plastiga och det medföljande förvaringsetuiet i plast känns som ett skämt. Varför skicka med något som känns som om det kommer att falla sönder vid minsta beröring? Överhuvudtaget känns hörlurarna bräckliga. Vid något tillfälle lossnar öronbygeln, och överlag är det svårt att få dem att sitta helt perfekt trots flera kuddstorlekar vilket beror på den styva bygeln som ska hålla kvar luren vid kroppsaktivitet.
Ljudmässigt har de ett hyggligt mellanregister, men saknar totalt bas. Diskanten är lika skrikigt tröttsam och uppmärksamhetssökande som en femåring med ADHD. Hörlurarna saknar helt enkelt tryck i allt annat än diskanten och ger ett skrälligt intryck. Enda riktiga pluset är att lurarna är svettåliga.

Sportiga

V-moda Bass Freq

En festlig hörlur som bjuder på ett färgglatt ljudkalas. Även om de har medelmåttig byggkvalitet – de känns varken exklusiva eller speciellt plastiga – så bjuder de på en välbalanserad totalupplevelse. De finns i åtta olika färger, med tre storlekar på öronkuddarna. Eftersom hörlurarna är designade för basintensiv musik är det framförallt i den miljö vi testat dem. Och de gifter sig bra med både Michael Jackson, Ludacris och Lady Gaga. V-moda Bass Freq bjuder på utomordentligt bastryck. Diskanten och mellanregistret tittar fram som gubben i lådan och bjuder på ett mycket bra omfång för priset. Även till musik som inte är så basintensiv. Vi upplever att en ren, tydlig och fyllig bas ackompanjeras av ett rent och klart mellanregister och omfångsrik diskant. Stort ljud. Kanonbra för pengarna. Mycket prisvärda.

Stort ljud, litet pris

Annons

Denon AH-NC600

En hörlur runt tvåtusen- kronorsstrecket bör erbjuda något utöver det vanliga. Och Denon AH-NC600 lever nästan upp till förväntningarna, även om bland annat designen känns ganska slätstruken. Dock är ljudkvaliteten styrkan. Ljudet är omfångsrikt, rent och med en riktigt stram och bitig bas utan distorsion även när vi spelar låtar som sveper omkring i de lägre registren. Diskanten är distinkt utan att vara störande.
Hörlurarna har inbyggd reduktion för störande omgivningsljud som fungerar helt OK, som i huvudsak tar bort högfrekventa ljud men inte låga bastoner. Störningsreduktionen är i inte klass med Bose eller Sonys motsvarigheter, och känns lite som en efterkonstruktion.

I våra ögon hade man faktiskt kunnat ta bort störningsreduktionen helt och istället sänkt priset. Eller så köper du Denon AH-C710 som saknar allt mumbojumbo, erbjuder ännu bättre bas och i våra öron är ett ännu bättre köp.

Dyra, men med bra ljud

Artwizz HangPhones

Artwizz HangPhones är hörlurarnas motsvarighet till en Hollywoodfru. Tanig, skrikig och rätt påfrestande. Tanken är att man ska ha mp3-spelaren runt halsen då Artwizz HangPhone är utformad som ett halsband. Hörlurarna är slaskigt vassa med tunn bas och anonymt mellanregister. Diskanten står ensam och naken. Exposed! Den känns lika behaglig som att peta sig själv i örat med en tandpetare. Ljudet är kyligt, metalliskt och artificiellt. Ljudbilden är alldeles för vass och blir faktiskt riktigt påfrestande efter en stunds lyssnande. Vi stod ut en halvtimme sen fick vi nog.

Man får vad man betalar för konstaterar vi när vi tar av oss hörlurarna och njuter av tystnaden. Dessvärre gör vi det med en högljutt susande sensation ringande i öronen flera minuter efteråt. Kort och gott är denna hörlur en riktig musikdödare och ett bra alternativ för folk som önskar sig tinnitus.

Värdelösa

[starreviewmulti id=3 tpl=21 style=’plain’ average_stars=’plain’]

Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: 4 X Hörlurar - Teknik, Ljud & Bild, Tester
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17