Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Test: 2 nya Iphone-modeller lanserade

Iphone 6 och Iphone 6 Plus

Igår presenterade Apple, inte helt oväntat, nya Iphone 6. Vi har sammanfattat de båda nya modellerna i tio punkter.

1. Två storlekar
Iphone 6 kommer i två modeller: Iphone 6 med en skärm på 4,7 tum och Iphone 6 Plus har en ännu större på 5,5 tum. Båda modellerna är tunnare än 5S, 6,9 respektive 7,1 millimeter.

2. Bättre kamera
Kameran är förbättrad och tar bilder i 8 megapixlar. Det är ingen revolutionerande upplösning, dock är hårdvaran i kameran kraftigt förbättrad så man kan förvänta sig klart bättre bilder. Man kommer även kunna att spela in i slow-motion med 240 bilder per sekund. Det. är. långsamt.

3. Större lagringskapacitet
Telefonerna kommer med 16, 64 eller 128 gigabyte i lagringsutrymme.

iphone6-gold-duo

4. Bättre prestanda
Apple har utvecklat en egen processor, A8, som precis som föregångaren A7 är mindre, strömsnålare och snabbare än tidigare generation. Dessutom finns ett antal slavprocessorer inbyggda (M8) för kunna samla in data bland annat när man tränar.

Annons

5. Ingen skärmrevolution
Skärmen har hd-upplösning. På 4,7-tumsmodellen är upplösningen 750 x 1334 pixlar och på 5,5 tumsmodellen är den 1080 x 1920 pixlar. Detta ger en pixeldensitet på 326 ppi respektive 401 ppi. Det är en bra bit under den bästa på marknaden (LG G3 – läs testet), men det är en fullt tillräckligt. Frågan är hur bra skärmen är i övrigt.

6. Äntligen NFC
Apple har – flera år efter alla andra – hoppat på NFC-tåget. NFC är en teknik som möjliggör betalningar utan kreditkort eller andra betalningsmedel bara genom att man synkar sin mobil med en elektronisk mottagare i till exempel en butikskassa. Med NFC kan man också föra över filer som bilder mellan mobiler, eller varför inte använda mobilen som månadskort för bussen eller som nyckel till hotellrumsdörren.

iPhone-6-iPhone-6-Plus-side-by-side

7. Samma batteritid som vanligt
Iphone 6 erbjuder i runda slängar samma batteritid som 5s. Även om processorn är effektivare så går det extra energi till att driva till exempel den större skärmen.

Iphone 6 Plus har en längre batteritid ä 5s, men det beror på att batteriet är större.

8. IOS uppdaterat
Båda Iphone 6-modellerna kommer med IOS 8 förinstallerat och för alla andra släpps denna uppdatering för nedladdning den 17 september.

iPhone-6-display

9 Vi känner igen färgerna
Båda mobilerna kommer precis som 5s i snygga nyanser av guld, rymdgrå och vitt.

10. När kommer den till Sverige?
Operatörerna 3 och Telia börjar sälja både Iphone 6 och Iphone 6 Plus den 26 september.

Läs även: LG G3 – Slipad uppföljare

Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: 2 nya Iphone-modeller lanserade - Iphone 6 och Iphone 6 Plus Teknik, Mobilt, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17