Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Test: 10 Iphoneappar du inte kan vara utan

Digital Life har redan tipsat dig om några måste-ha apps till androidmobiler. Nu kommer ytterligare en lista på appar. Fast denna gång gäller det iphone.

Dropbox
Backa upp, dela med dig och synka hela ditt digitala liv med din Iphone. Gränssnittet är så enkelt att till och med en chimpans kan använda det. Med Dropbox har du alltid tillgång till, och kan dela med dig av, dina viktigaste filer. Var du än befinner dig. Turn on, tune in, dropbox.

Navigon

Vilse i tillvaron? Även om kartfunktionen i Iphone fungerar hyggligt så är det aldrig fel att ha en riktig gps-lösning till hands. Speciellt om du är ute och åker bil. Den medföljande kartfunktionen i Iphone saknar ju till exempel röstnavigering. ”Var f-n är jag?” är frågan. Navigon är svaret.

Blocket
Ska du sälja ditt rosa badkar, eller är ute efter att införskaffa en hylla tillverkad av formpressad torsk? Allt finns på Blocket, Sveriges största köp-och-säljsida. Och Blocket finns så klart på Iphone. Gränssnittet är föredömligt enkelt och användbart. Det enda vi saknar är gps-positionering för att hitta till säljaren. Men som tur är finns ju Navigon.

Annons

Backgrounder

Backgrounder gör det som Apple misslyckats med. Nämligen att låta dig köra flera program samtidigt (multitasking). Med Backgrounder kan du lyssna på Spotify samtidigt som du surfar på webben. Enda problemet är att du måste jailbreaka din telefon för att installera programmet.

Evernote
Evernote är som att ha hela fickan full med Post-it-lappar. Fast här är de samlade i ett katalogsystem som stavas Iphone. Evernote blir snabbt en förlängning av hjärnan. Och när man börjat använda programmet så kan man inte vara utan det.

Tweetie 2

Är du ett sociala medier-offer som får panik när du inte kan sluta följa dina kompisars twitterflöden och kommentera vilket pålägg de valt till mackan idag? Tweetie 2 är inte bara snyggt, det tillåter dig också att vara en twitterstalker dygnet runt. Var du än befinner dig. Programmet stöder dessutom geotagging och är utmärkt integrerat med den inbyggda kameran.

Ocarina

Någon snillrik person klurade såklart ut att mikrofonen i Iphone kan känna av luftflöden. Vad göra? En flöjt såklart! Håll Iphonen mot läpparna, blås in i micken och tryck på de fyra ”hålen” som dyker upp på skärmen så skapas det vacker musik. Meningslöst? Kanske! Men väldigt underhållande. Dessutom kan du dela med dig av dina mästerverk till andra Ocarina-användare i hela världen.

Italk

Italk är studentens och journalistens bästa vän. Programmet är en enormt lättanvänd diktafon som egentligen bara består av en stor röd knapp för att spela in ljudklipp. Men det som gör att i Italk verkligen skiljer sig från mängden är ITalk-synkprogrammet som kan ”sniffa” igenom dina filer och ladda ner dem till din Mac eller pc via wifi. Det enda som saknas är en funktion som omvandlar inspelningarna direkt till text.

Mobile Air Mouse

Med Mobile Air Mouse förvandlar du din Iphone till en mus i ett nafs. Genom att använda accelerometern som är inbyggd i telefonen kan du enkelt styra din muspekare genom att föra telefonen upp och ner. Perfekt om du använder din dator som mediacenter eller för presentationer. Programmet har även hotkeys och starta, pausa, framåt/bakåt och spolafunktion. Fungerar med både pc och Mac.

Itranslate

Är din indonesiska en smula ringrostig? Eller talar du inte 52 språk flytande? Inga problem. Itranslate hjälper dig med översättningarna på momangen. Programmet klarar dessutom av de mest underliga språk. Samt att översätta hyrbilsfakturor från Italien – vilket kanske kan vara det svåraste i hela världen.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: 10 Iphoneappar du inte kan vara utan - Teknik, Feature, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17