Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Test: 10 (Gratis!) Androidappar du inte kan vara utan

Eftersom betalprogrammen på Android Market fortfarande inte är tillgängliga för oss i Sverige har vi här fokuserat på 10 gratisapps du inte kan vara utan i din Android-mobil.


CardioTrainer
Perfekt program för att öka din träningsmotivation. Kör igång det inför ett träningspass, vare sig det är en promenad, en joggingtur eller en cykeltur. Med hjälp av gps:en ritas din rutt ut på kartan och du ser statistik som hastighet, passets längd (tid och distans) och antal förbrukade kalorier. Dina träningspass skickas sedan till din personliga sida på CardioTrainers webbplats.

ACast
Med ACast håller du enkelt koll på alla dina podcastsändningar och lyssnar på dem i den inbyggda spelaren. Den har stöd för både strömmning och nedladdning. Om du är rädd för att trafikräkningen ska springa iväg så kan du ställa in att den endast ska gå ut på nätet via wifi.

Annons

Google Sky Map
Halvvägs in i det internationella astronomiåret 2009, som firas med anledning av att Galilei riktade sitt teleskop mot himlen för första gången 1609, testade jag för första gången Google Sky Map. Jag greps av en ordentlig ”wow”-känsla då jag insåg att stjärnkartan som visades uppdaterade sig i realtid beroende på tid, min position (m.h.a. gps) och hur jag riktade mobilen mot stjärnhimlen. Jäkligt kul program och väldigt praktiskt när man snabbt vill försäkra sig om att det där ljusstarka objektet verkligen är Jupiter och inte en stjärna.

Barcode Scanner
Förvandla kameran i mobilen till en streckkodsläsare. Rikta helt enkelt linsen mot din produktens streckkod och invänta att den läses in. Om den lyckas erbjuds du att söka efter produkten med ”Google Product Search”. Med QR-code-stödet och Firefox-tillägget Mobile Barcoder får du ett briljant sätt att snabbt föra över textstycken och webblänkar till mobilen.

Prisjakt
Om du någonsin varit inne i en butik och funderat på vad produkten kostar på nätet så är den här appen som gjord för dig. Sök upp produkten du letar efter, eller scanna helt sonika in streckkoden (kräver Barcode Scanner installerat). Därefter får du upp hela landets prisjämförelser för produkten. Kan även lista priserna i butikerna som är närmast din aktuella position.

Aldiko
Aldiko förvandlar din mobil till en e-bokläsare med ett intuitivt och läsvänligt gränssnitt. Du laddar enkelt ned böcker från deras butik, eller importera dina egna böcker i epub-formatet.

Hi MSN
Det finns en uppsjö chat-klienter för Windows Live till Android men Hi MSN tillhör en av de bättre. Enkelt och bra med duglig stabilitet gör att du aldrig mer ska behöva känna dig avskärmad från MSN.

Twidroid
Om du blivit en Twitter-junkie måste du självklart använda Twidroid som är en komplett Twitter-klient med i princip alla funktioner du kan tänka dig och några till. Installera nu och följ oss på twitter.com/digitallife_se.

Snowstorm
Med Snowstorm får du en snygg och kraftfull väder-widget på din startskärm som visar väderprognosen där du befinner dig. Fördelen med denna jämfört med de stora amerikanska programmen, som Accuweather, är att Snowstrorm är svenskutvecklad och plockar data från norska YR som oftast ger säkrare prognoser här i Sverige.

TasKiller
Eftersom Android tilllåter multitasking av tredjepartsapplikationer är det ibland en bra idé att kontrollera vilka program och tjänster man har igång egentligen, då det inte alltid är helt uppenbart. Detta för att inte riskera att processorkraft och batteritid går åt i onödan. Med TasKiller ser du enkelt vad som är igång och med ett klick dödar du programmet eller tjänsten du pekar på. Finns också som en widget.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Test: 10 (Gratis!) Androidappar du inte kan vara utan - Teknik, Mobilt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17