Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Tokyo Mirage Sessions ♯FE

Sång, dans och blodtörstiga demoner

Tokyo Mirage Sessions ♯FE är ungefär så japanskt som ett japanskt rollspel kan bli utan att det övergår i dråplig parodi – och vi gillar det.

Vad händer när den välrenommerade utvecklaren Atlus korsbefruktar sin Shin Megami Tensei-serie med rollspelsserien Fire Emblem? Uppenbarligen Tokyo Mirage Sessions ♯FE, som i allt väsentligt känns som ett helt nytt spel utan krav på förkunskaper.

tokyo-mirage-sessions-fe_duo

Välkommen till Shibuya

Däremot bör du vara medveten om att Tokyo Mirage Sessions ♯FE är ett väldigt japanskt spel. Inte nog med att all dialog är på japanska. När de aspirerande popstjärnorna som spelet handlar om dansar, sjunger, flämtar och fnittrar uppfylls alla tänkbara fördomar om både japanska rollspel och japansk ungdomskultur.

Spelmässigt kan man dela upp spelet i två delar. Dels har vi segmenten då Itsuki, Tsubasa, Kiria och de andra ungdomarna rör sig i coola Tokyo-stadsdelar som Shibuya och Harajuku. Här får de tid att nysta i berättelsen, socialisera och skicka emoji-strösslade sms till varandra (smart förlagda till Wii U-kontrollens skärm). Dels har vi äventyren i den alternativa dimensionen Idolsphere där alla strider sker.

tokyo-mirage-sessions-fe_strid

Räcker hela sommaren

Vi har sett upplägget många gånger förut, men Tokyo Mirage Sessions ♯FE lyckas osedvanligt bra med att kombinera de olika delarna. Stridssystemet är nämligen riktigt kul och tempot är välavvägt. Varje Idosphere-labyrint har ett speciellt tema och så fort den där känslan av meningslöst nötande börjar smyga sig på händer någonting nytt. Det ständigt växande karaktärgalleriet lär sig nya förmågor stup i kvarten och det finns alltid någon detalj att finjustera i de läckra menyerna.

Annons

I och med att det släpps så få spel till Wii U lär många av er snegla på Tokyo Mirage Sessions ♯FE i butikshyllan, och vi kan inte göra annat än att rekommendera det. Med en speltid på över 50 timmar lär ni dessutom ha att göra hela sommaren.

Läs även
Recension: Overwatch
Recension: Dark Souls 3
Recension: Xenoblade Chronicles X
Recension: Uncharted 4: A Thief’s End
Recension: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

Info
 • Genre Rollspel
 • Format Wii U
 • Antal spelare 1
 • Utvecklare Atlus
Dagens bästa priser på Pricerunner
 • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Recension: Tokyo Mirage Sessions ♯FE

Tokyo Mirage Sessions ♯FE är ungefär så japanskt som ett japanskt rollspel kan bli utan att det övergår i dråplig parodi – och vi gillar det.


4
Vi diggar
 • Kul stridssystem
 • Trevlig stämning
 • Intressant inramning
Vi dissar
 • Stundtals ganska fånigt
 • Hade kunnat vara snyggare
 • Aningen repetitivt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Tokyo Mirage Sessions ♯FE - Sång, dans och blodtörstiga demoner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17