Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

5 app-spel vi spelar i juni

Mobilspelen som du inte får missa

Livet är för kort för att ödslas på dåliga mobilspel. För att du ska slippa leta efter guldklimparna i mobilspeldjungeln har vi gjort det åt dig. Chameleon Run! Flail Rider! Hammer Bomb! Castle of Cards! Pktball! Det här är våra favoritspel just nu.

Chameleon Run (Android, Ios)

Pris: 20 kr
Timing är allt när du i den visuellt imponerande adrenalinkicken Chameleon Run rusar i raketfart genom snillrikt designade hinderbanor. Med dubbelhopp och en mängd andra speltekniska finesser till ditt förfogande handlar det om att samla kristaller och glaskulor och klara banorna på kortast möjliga tid. Som om det inte hade varit svårt nog är hindren omväxlande lila och gula. För att inte explodera måste du själv växla färg för att matcha underlaget, vilket är lättare sagt än gjort när du fått upp farten.

Chameleon-Run

Flail Rider (Android, Ios)

Pris: Gratis
Flail Rider är ett fysikbaserat arkadspel som går ut på att riva så mycket som möljligt på kortast möjliga tid. Till ditt förfogande har du en bil med en gigantisk rivningskula fastkedjad i dragkroken. Att svepa fram till en väl vald husgrupp, väja undan i precis rätt ögonblick och låta centrifugalkraften slunga rivningskulen rakt in betongen är en märkligt tillfredsställande upplevelse som ingen borde gå miste om.

Flail-Rider

Hammer Bomb (Ios)

Pris: Gratis
Hammer Bomb är vad du får genom att korsa Minecrafts blockiga estetik med Pacmans rörelsemönster och rougelikegenrens slumpmässighet. Kort och gott handlar det om att manövrera genom slumpgenererade labyrinter, kämpa mot bossar och samla så mycket mynt och erfarenhetspoäng att du kan köpa värdefulla uppgraderingar inför nästa runda. Det tar en stund att komma in i Hammer Bomb – och det är sannerligen ganska enformigt – men på något konstigt sätt blir det roligare och mer belönande ju mer du spelar.

Hammer-Bomb

Castle of Cards (Ios)

Pris: Gratis
Att bygga korthus är en tålamodsprövande sysselsättning som sätter finmotoriken på prov. Att bygga virtuella korthus är om möjligt ännu svårare. Att du faktiskt kan välta omkull din skapelse genom att blåsa i mikrofonen vittnar hur noga gänget bakom Castle of Cards har varit med att skapa en upplevelse som ligger så nära verkligheten som möjligt. Det tar en stund att klura ut hur du ska luta två kort mot varandra, men när du väl har fått kläm på kontrollen är det bara antalet kort – och ditt tålamod – som sätter gränserna.

Annons
Castle-of-Cards

Pktball (Ios)

Pris: Gratis
Bra och välgjorda titlar som uppmuntrar till sällskapligt spel på en och samma enhet är det ont om. Tennis lämpar sig alldeles utmärkt för ett sådant upplägg och även om utflippade Pktball har ganska lite gemensamt med sporten du ser på tv är det tveklöst ett av de bättre spelen i genren. Det är snabbt och galet med så korta matcher att du har spelat ett dussin innan du vet ordet av. Spela mot datorn och lås upp belöningar, bjud in en kompis till banan eller varför inte plocka fram surfplattan och köra en dubbel?

Pktball

Visa kommentarer / Kommentera nu
5 app-spel vi spelar i juni - Mobilspelen som du inte får missa Spel, Feature, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17