Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Recenserat: Mobilspel i mars

5 mobilspel som du inte får missa

För att du ska slippa leta efter guldklimparna i mobilspeldjungeln har vi gjort det åt dig. Tomb of the Mask. Final Fantasy IX. Thumb Drift. Color Switch. Det här är våra favoritspel just nu.

Final Fantasy IX (Android, Ios)

Pris: 229 kronor
Trött på simpla gratisspel? I så fall hittar du deras motsats i Square Enix smarttelefonanpassade återutgivning av Final Fantasy IX. Små skärmar och bångstyriga touchkontroller gör absolut ingenting för att lyfta denna rollspelklassiker – men eftersom Square Enix fortsätter göra appar av sina episka 40-timmarsäventyr verkar de gå hem i stugorna.

Och om man ska återupptäcka ett Final Fantasy-spel är den traditionella nian ett utmärkt val. Zidane med svansen, den narcissistiska antagonisten Kuja och fanfavoriten Vivi är trots allt några av seriens mest minnesvärda karaktärer, och att tillbringa tid i deras sällskap är en fröjd. För den som är mer intresserad av berättelsen än stridandet går det att stänga av slumpmässiga strider och max-levla alla karaktärer när lusten faller på.   Final-Fantasy-IX-9-Android-iOS-gameplay-battle

Läs även
Förtitt: Doom (2016)
Kommande spel våren 2016
Overwatch Betatest

Color Switch (Android, Ios)

Pris: Gratis
Ibland är det de enklaste spelen som skänker mest nöje. Color Switch är så enkelt det kan bli. Klicka på skärmen för att få bollen att studsa framåt. När det dyker upp ett hinder får du stanna upp, vänta lite och tajma dina klick så att du kan komma förbi det. Kruxet – för det finns ett sådant – är att din boll ändrar färg inför varje hinder och att hindren (som består av flera färger) rör på sig i alla möjliga riktningar, hastigheter och konstellationer.

Annons
Color-Switch

Tomb of the Mask (Ios)

Pris: Gratis
Retroflirtande Tomb of the Mask beskrivs bäst som ett Pacman för masochister – om Pacman bara hade kunnat röra sig från vägg till vägg, om lava hade jagat honom och om han hade befunnit sig i en diabolisk dödslabyrint! Rougelikegenren trogen är banorna slumpmässigt genererade och när du dör får du börja om från början (eller betala, så klart). Som tur är får du behålla mynten du samlar på dig, så att du kan köpa uppgraderingar och göra din karaktär starkare.

Tomb-of-the-Mask-(Ios)

Snowboarding The Fourth Phase (Android, Ios)

Pris: Gratis
SSX, 1080, Shaun White Snowboarding, Amped… spelhistorien är fylld av läckra snowboardspel. Nu har de fått sällskap av handhållna Snowboarding The Fourth Phase. Upplägget är i rörigaste laget, men när man tar sig ner för de snöklädda sluttningarna handlar allting om känsla och på den punkten träffar spelet mitt i prick. Att svänga genom att svepa med fingret och utföra trick genom att trycka känns intuitivt samtidigt som det skiftande kameraperspektivet ger en känsla av frihet. Se upp i backen!

Snowboarding-The-Fourth-Phase

Läs även
Förtitt: Doom (2016)
Kommande spel våren 2016
Overwatch Betatest

Thumb Drift (Ios)

Pris: Gratis
Att sladda sig genom kurvor är bland det roligaste man kan göra i bilspel och i genialiska Thumb Drift dras mekaniken till sin yttersta spets. Uppdrag som går ut på att ta sig några hundra meter framåt eller samla åtta mynt kan låta som en barnlek – men det är det inte. Den känsliga kontrollen, de snirkliga banorna och de höga hastigheterna ger det en snudd på parodiskt oförlåtande inramning. Inget för en som ger upp snabbt.

Thumb-Drift-(Ios)

Visa kommentarer / Kommentera nu
Recenserat: Mobilspel i mars - 5 mobilspel som du inte får missa Spel, Feature, Recensioner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17