Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Super Mario 3D World

Sitter säkert på plattformstronen

Mario, Prinsessan Peach, Luigi och Toad. När 1989 års drömkvartett återförenas gör de det i årets bästa plattformsspel.

Det har det lekfulla samarbetsläget från New-serien, galenskapen från Galaxy, Tanoki-dräkten från trean, perspektivet från fjolårets 3DS-äventyr, en undertitel som för tankarna till 1990 och en laguppställning som vi inte sett skymten av sedan Super Mario Bros 2. supermario3dworld_svartasaker

Men Super Mario 3D World är inget spel som lever på gamla meriter. Snarare känns det som om folket på Nintendo har förtryckt sin kreativitet under alla år med sidskrollande Mariospel och att det här är deras ventil. De galna inslagen staplas på varandra, och efter bara några minuter känns den nya kattdräkten lika självklar som att Mario klonas när han äter körsbär eller att man blåser på handkontrollen för att få propellerförsedda plattformar att flytta på sig.

supermario3dworld_snow

Men är det bättre än…?

Nu är du såklart nyfiken på om Super Mario 3D World är i klass med plattformsgenrens obestridliga mästerverk Super Mario Galaxy – och det är det inte. Men jämförelsen är inte heller helt rättvis. Där Galaxy-spelen omdefinierade uttrycket plattformsperfektion, med brutala utmaningar för den luttrade ensamspelaren är Super Mario 3D World en betydligt mer familjevänlig upplevelse.

Annons
supermario3dworld_mariohoppas

Kul för flera spelare

Att äntligen få spela tillsammans med tre vänner i ett tredimensionellt Mariospel är riktigt kul, och även om det blir rörigt ibland känns spelet anpassat för det. Banorna är linjära med tydliga mål, kontrollen är förenklad och de hjälpande händerna är många. Den här gången ska alla vara med och spela. Och vi menar verkligen alla. Pappan som misslyckas några gånger för mycket kan välja att bli osårbar och när mormor hoppar in i spelet kan hon göra det som en svävande bubbla. Lillebrorsan med de flinka fingrarna kan hitta utmaning i att samla på sig alla gröna stjärnor, och för den riktiga plattformsekvilibristen börjar den riktiga prövningen först efter att eftertexterna rullat.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Super Mario 3D World

Mario, Prinsessan Peach, Luigi och Toad. När 1989 års drömkvartett återförenas gör de det i årets bästa plattformsspel.


5
Vi diggar
  • Uppfinningsrikedomen
  • Underbart snyggt
  • Flerspelarläget
Vi dissar
  • Vissa kameraproblem
  • Rörigt emellanåt
  • Aningen för lätt
Visa kommentarer / Kommentera nu
Super Mario 3D World - Sitter säkert på plattformstronen
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17