Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Mario öppnar dörren till en tredje dimension

Super Mario 3D Land

Med sviktande försäljning laddar Nintendo upp med de stora kanonerna. Den trofasta rörmokaren ska visa att 3D är det nya svarta.

Nu förstår jag. Jag var en tvivlare de första månaderna i 3DS karriär. Undrade hur allt kunde gå så fel. Det enda spelet som var värt att spela var ett tretton år gammalt spel som, med handen på hjärtat, inte blev ett dugg bättre i 3D. Jag borde så klart veta bättre än att tvivla på Marios magi. Samma sekund som jag startar upp spelet så vet jag på något sätt att detta är den äkta varan. Ren spelmagi. Den där beroendeframkallande känslan av ”bara en till”.

Prinsessan har gått och blivit kidnappad igen. Tänka sig. Mario springer naturligtvis efter med raska steg för att komma till hennes undsättning. De kommande 48 banorna är en uppvisning i genial bandesign. För att förklara det enklast så är det en blandning av klassiska Super Mario Bros 3 och Super Mario Galaxy. Samtliga banor är betydligt mer linjära än i Galaxy och Marios rörelsemönster är enklare. Det finns inte heller samma uppsjö av kostymer. Den största nyheten är återkomsten av tvättbjörnskostymen som gör att du kan sväva en stund i luften. Det ger dig enorma fördelar i utmanande precisionshopp.

Jag saknar faktiskt att kunna mäta mina prestationer mot andra efter ett tag. När du tagit dig igenom samtliga banor skulle det vara ett starkt värde i att börja fila på sina sluttider, om det hade funnits något incitament till det. Jag menar, jag vill gärna mäta mig mot någon för att få nya mål uppsatta. Tyvärr finns inget av detta i Super Mario 3D Land. Det är lite synd. Jag hade gärna sett att Nintendo hade överraskat med något extramaterial.

Nintendo håller en sanslöst hög nivå när det gäller egna produktioner som Mario och Zelda. Att vänta sig något annat än branschens bästa spel är helt enkelt otänkbart. Super Mario 3D Land håller intresset uppe i en fantastisk variation mellan eld, vatten och vind. Pussel och precision. Dessutom måste 3D-effekten nämnas, eftersom dem är de bästa jag sett hittills. Det gäller även i förhållande till spel som Uncharted och Killzone. Super Mario 3D Land är faktiskt det första spelet som verkligen bygger hela upplevelsen på 3D och som blir bättre tack vare det.

Annons

3D är framtiden!

Mario öppnar dörren till en tredje dimension

Med sviktande försäljning laddar Nintendo upp med de stora kanonerna. Den trofasta rörmokaren ska visa att 3D är det nya svarta.


5
Vi diggar
  • Genial och tidlös bandesign
Vi dissar
  • Inget onlinestöd
Visa kommentarer / Kommentera nu
Mario öppnar dörren till en tredje dimension - Super Mario 3D Land
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17