Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 10

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Assassin’s Creed 4 utannonserades
Trodde du att serien var avslutad i och med fjolårets Assassin’s Creed 3? Knappast. Nästa del kommer att heta Assassin’s Creed 4: Black Flag och utspela sig under sjöpiraternas storhetstid. Ett kul grepp kan tyckas, men alla är inte lika nöjda. Att spelet uppmuntrar till valjakt fick nämligen djurrättsorganisationen PETA att rasa.

Spelet utvecklas till Windows, Playstation 3, Xbox 360, Playstation 4 och Wii U. Men vi skulle inte bli ett dugg förvånade om det även dyker upp till Microsofts förmodade Xbox 360-uppföljare.

Sim City-lanseringen väckte frustration och ilska
I veckan släpptes den efterlängtade stadsbyggarsimulatorn Sim City, men för den som såg fram emot att dra vägar och bygga hus på släppdagen var upplevelsen allt annat än angenäm. Frågan är varför bristande stabilitet och serverproblem ens ska påverka spel för en spelare? Om allt går som det ska har Digital Lifes Jonas Saha en recension färdig i nästa vecka. Håll utkik på digitallife.se!

Annons

SimCity

En höstsäsong av The Walking Dead bekräftades
När listorna över årets bästa spel började ramla in vid årsskiftet verkade kritikerkåren vara mer eller mindre enad om att Telltale Games episodindelade peka-klicka-äventyr The Walking Dead sopade mattan med det allra mesta. Att det är en ny säsong på gång kommer med andra ord inte som någon överraskning, men nu är den bekräftad. Telltale har berättat att spelet kommer att läsa av de val du gjorde i de tidigare delarna, men i övrigt vet vi ingenting (och så får det gärna förbli).walkingdead

Det talades om en ny Tomb Raider-film
Trots deras uppenbara uselhet går det inte förneka att de båda Tomb Raider-filmerna med Angelina Jolie i huvudrollen var ovanligt lyckade för att vara baserade på tv-spel. I och med att det nya Tomb Raider-spelet var överraskande bra är det ett gyllene tillfälle att även lägga grunden för en ny filmserie (läs vår recension här). GK Studios, som äger rättigheterna meddelar att de kommer att ta hjälp av spelskaparna Crystal Dynamics vilket bådar gott. Vem tycker ni skulle passa i rollen som Lara Croft?

laracroft

Killer is Dead fick en ny trailer
Med titlar som Killer7 och No More Heroes på sin meritlista framstår den japanska spelskaparen Suda 51 som en av spelvärldens intressantaste kreatörer. Spelmässigt har det alltid funnits brister, men när det kommer till design och koncept finns det få som kan mäta sig.

I veckan släpptes en trailer till hans nya spel Killer is Dead, och i vanlig ordning ser det helt fantastiskt ut. Att titeln antyder ett släktskap med det briljanta Killer7 gör oss inte mindre nyfikna.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 10 Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17