Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 37

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

GTA V-kartan läckte ut
Grand Theft Auto V släpps den 17 september, men redan i veckan läckte den förmodade kartan över spelstaden Los Santos med omgivningar ut på nätet. Rockstar har vid ett tidigare tillfälle sagt att spelet kommer att bli större än GTA IV, San Andreas och Red Dead Redemption tillsammans, och vi är villiga att tro på dem.

En annan GTA-relaterad nyhet från veckan som gick är att spelet har kostat 1,7 miljarder att utveckla, vilket gör det till det dyraste tv-spelet i historien.

gtavmap

Sony presenterade en ny PS Vita
I måndags presenterade Sony både en ny version av sin bärbara spelkonsol Playstation Vita och en trevlig pryl som de kallar Playstation Vita TV.

Vita TV är helt enkelt en liten låda på 6 x 10 centimeter som du koppar till din tv för att kunna strömma spel och videomaterial från PS Vita och Playstation 4. Om allting fungerar utan fördröjning hade det varit ett perfekt alternativ för den som vill spela på sovrums-tv:n utan att behöva flytta spelkonsolen.

Annons

Den nya PS Vita-modellen är helt enkelt en slimmad Vita med bättre batteritid, lägre pris och fler färgalternativ. Den nya modellen uppges vara 20 procent tunnare och 15 procent lättare. Mindre kul är att man har bytt ut den fina oled-skärmen mot en billigare lcd-variant.

PS Vita TV och den nya Vitan släpps i Japan redan i november medan vi andra får vänta till ett senare tillfälle.

Vi fick se hårdvarukraven för Battlefield 4
Tidigare i veckan twittrade Dice ut vad som krävs av din dator för att du ska kunna spela Battlefield 4 när det släpps den 1 november. I kolumnen för rekommenderade inställningar märks bland annat 8 gigabyte arbetsminne.

bf4req

Infinity Blade 3 utannonserades
I veckan utannonserades Apples nya flaggskeppmobil Iphone 5s, och vanan trogen passade de även på att presentera ytterligare ett spel i Infinity Blade-serien. Frågan är om nyheterna är tillräckligt många för att vi ska orka greppa svärdet en gång till.

Här är trailern:

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 37 Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17