Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 36

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Battlefield 4 fick en ny båtfilm
Den 1 november släpps Battlefield 4 och vi är naturligtvis vansinnigt sugna på att greppa puffran igen. En av nyheterna i det svenskutvecklade spelet är möjligheten att strida till sjöss, och här är en rafflande videosnutt som förklarar hur det går till. Uttrycket “sjön suger” har aldrig känts mer fel:

Det ryktades om en VR-satsning från Sony
I början av 90-talet var ”virtual reality” orden på allas läppar. I videospelaren gick Gräsklipparmannen varm och i ZTV-programmet Funhouse fick de tävlande spela Doom med bildskärmsvisir.

På den tiden var upplevelsen allt annat än angenäm, men av allt att döma har tekniken äntligen kommit ikapp de storslagna visionerna. Kickstarter-finansierade Oculus Rift har varit på gång ett bra tag och nu verkar även Sony hoppa på trenden. Enligt spelsajten Eurogamer planerar Sony att släppa vr-glasögonen, som redan ska ha visats upp internt, under 2014.

Annons
305397_1280

Xbox One fick datum och snabbare processor
I veckan gick Microsoft äntligen ut med ett släppdatum för sin kommande spelkonsol Xbox One, och det datumet är den 22 november. Tyvärr gäller det bara i de länder som får konsolen först. Vi andra får snällt vänta till ”början av 2014”.

Det visade sig även att Xbox One kommer att ha stöd för åtta handkontroller och att processorn blir snabbare än vad som tidigare varit känt. Nu får vi 1,75 gigahertz istället för 1,6!

Xbox_one_console_controller_too

Vi fick se mer av Watchdogs
Den stora överraskningen på E3-mässan 2012 hette Watchdogs och i slutet av november släpps det till alla tänkbara spelkonsoler. I veckan fick vi en oerhört läcker filmer som visar hur man kan tackla spelets uppdrag på många olika sätt. Snyggt som tusan, förstås.

Mighty No. 9 kickstartades
När kända spelutvecklare drar igång Kickstarter-projekt för att få fansen att finansiera återväckandet av gamla klassiker brukar det gå bra, och för Mega Man-pappan Keji Inafune går det väldigt bra!

Det skadar ju inte att det sidskrollande actionspelet påminner väldigt mycket om Mega Man.

På bara 24 timmar fick han in de 900 000 dollar som skulle krävas för att utveckla pc versionen, och i skrivande stund är siffran uppe i 1,6 miljoner. Med tanke på att det är 26 dagar kvar gissar vi att han kommer att få de 2,2 miljoner som krävs för att ge ut spelet till Wii U, Xbox 360 och Playstation 3.

Det färdiga spelet ska vara klart i april 2015.

tumblr_msh6aeoB331sho4xgo1_1280

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 36 Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17