Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 19

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Naughty Dog berättade om de infekterade
Den 14 juni släpps det efterlängtade storspelet The Last of Us till Playstation 3. I veckan släppte Sony en video där folket på Naughty Dog berättar om spelets zombiebestånd.

Electronic Arts skrev Star Wars-kontrakt
När Disney köpte Lucasfilm i oktober förra året undrade vi vad som skulle hända med Star Wars-spelen. Nu vet vi. Tidigare i veckan tecknade Electronic Arts ett flerårigt avtal med Disney gällande samtliga Star Wars-titlar.

I dagsläget uppges Bioware, Visceral Games och svenska Dice arbeta med licensen. Grymt kul, tycker vi!

Annons
star-wars

Ett nytt Wolfenstein-spel utannonserades
Den som var med när det begav sig i början av nittiotalet har garanterat härliga minnen från Id Softwares nazistdräparlir Wolfenstein 3D. Sedan dess har vi fått en hel nystarter, och nu är det dags igen. Wolfenstein: The New Order tar oss till ett alternativt 1960, där nazisterna har vunnit kriget och lagt världen under sina fötter.

Spelet utvecklas av Uppsalabaserade Machine Games. Wolfenstein: New Order är deras första spel, men flera av nyckelpersonerna har tidigare arbetat på Staarbreeze med utmärkta spel som Riddick och The Darkness.

Wolfensten: The New Order utvecklas till Pc, Playstation 3, Playstation 4 och Xbox 360.

World of Warcraft tappade användare
Sedan lanseringen i mitten av 00-talet har World of Warcraft krossat allt motstånd i mmorpg-världen, men nu har vi fått en indikation på att intresset kan vara på väg att svalna. I veckan gick Activision ut med nyheten att antalet prenumeranter sjönk med 1,3 miljoner mellan januari och mars i år. 8,3 miljoner är fortfarande väldigt många spelare, men då ska man ha i åtanke att spelet hade otroliga 12 miljoner prenumeranter 2010.

World_of_Warcraft

The Sims 4 utannonserades
Expansioner i all ära. Det är först när The Sims får en ny siffra som vi blir intresserade på allvar. I dagsläget vet vi ingenting om The Sims 4 mer än att det ska släppas till Windows och Os X under 2014 och att det inte kommer att kräva internetuppkoppling. The Sims-spelen har sedan starten sålt i fler än 150 miljoner exemplar.

sims

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 19 Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17