Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 16

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

The Evil Within utannonserades
Shinji Mikami, mannen som en gång i tiden lade grunden för Resident Evil-serien, är tillbaka. Efter att de senare åren haft sina spelskaparfingrar med i mindre framgångsrika spel som Vanquish och God Hand har han sökt sig tillbaka till skräckgenren, och han skojar verkligen inte! Den första teasern till The Evil Within innehåller visserligen ingen spelgrafik, men är ordentligt grisig så om du inte har ålder inne bör du tänka dig för både en och två gånger.

Spelet ska släppas under nästa år till pc, Playstation 3, Xbox 360 och nästa generations konsoler.

En efterlängtad Zelda-uppföljare avtäcktes
Trots att mer än två decennier har gått är det förvånansvärt många som håller The Legend of Zelda: A Link to the Past som tidernas bästa spel. Just därför blev vi extra glada när Nintendo meddelade att det nya Zelda-spelet till Nintendo 3DS kommer att utspela sig i samma universum. Spelet har i dagsläget inget namn, men om allt går som det ska dyker det upp innan året är slut. Vi kan knappt bärga oss.

Annons

En Flashback-remake såg dagens ljus
Det var tidigt 90-tal. Knappt hade vi lagt det filmiska Another World ifrån oss innan den andliga uppföljaren Flashback nådde våra Amiga-datorer. Det var enormt häftigt, men också enormt svårt och det var får som lyckades ta sig förbi mer än de första skärmarna. Nu är Ubisoft på gång med en actionspäckad nyversion. Vi förstår att man vill tilltala en ny publik, men kunde man inte hållit sig lite närmare originalet?

Far Cry 3 Blood Dragon visade sig vara på riktigt
Till en början var vi rädda för att det skulle vara ett aprilskämt, men när Ubisoft några dagar in i månaden släppte ytterligare filmer från den nedladdningsbara titeln drog vi en lättnadens suck. Idén att göra 80-talsparodi i Far Cry 3-motorn är lika självklar som den är galen.

Far Cry 3 Blood Dragon släpps till Xbox 360, pc och Playstation 3 den 1 maj.

Markus Persson hamnade på Times 100-lista
När Time Magazine drog igång en omröstning inför sin årliga lista över de 100 mest inflytelserika människorna i världen fick Obama och de andra se sig besegrade av Minecraft-mannen Markus ”Notch” Persson. Med 156 694 röster knep Marcus en stadig andraplats, endast slagen av Egyptens president Mohamed Morsi.

I den färdiga listan i tidningen får man inget ordningsnummer, men Markus och kollegan Jens Bergensten hamnade under rubriken ”titanerna” tillsammans med Jay Z och andra namnkunniga celebriteter. marcuspersson

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 16 Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17