Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 6

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

J.J. Abrams och Gabe Newell antydde framtida samarbete
Efter att filmregissören J.J. Abrams (Lost, Star Trek, Star Wars 7) och Valve-grundaren Gabe Newell (Portal, Half Life) hade haft sin gemensamma föreläsning på Dice Summit i Las Vegas gick det ett sus genom spelvärlden. Föreläsningen var på temat storytelling, och rätt som det var avslöjades det att de båda herrarna var sugna på att arbeta tillsammans. J.J. Abrams har tydligen en spelidé som skulle passa Valve och Gabe Newell var öppen för idén att göra film av antingen Portal eller Half Life.

Scribblenauts Unlimited gled oss ur näven
Idag skulle det charmiga spelet Scribblenauts Untlimited ha släppts till Wii U och Nintendo 3DS (vi hade till och med en recension färdig för publicering), men så blev det inte.

Först fick vi veta att det var något fel på den europeiska utgåvan och att Nintendo ville ha tillbaka alla recensionsexemplar, sedan fick vi veta att lanseringen har blivit försenad på obestämd tid.

Vi återkommer så fort vi fått en ny version i våra händer!

Annons

Ryktesmaskinen gick på högvarv
Tidigare i veckan rapporterade Edge Online att de satt på saftig info om Microsofts nya konsol (som i folkmun kallas Xbox 720). Bland annat berättade de att den nya konsolen kommer att lanseras tillsammans med en uppgraderad Kinect-hårdvara, att spelen kommer att lagras på blu-ray-skivor och att köpta spel kommer att kräva konstant nätuppkoppling och aktivering.

Om ryktet stämmer skulle det innebära ett hårt slag mot alla prismedvetna gamers som tidigare förlitat sig på begagnatmarknaden.microsoft-xbox

Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge utannonserades igen
Den som har spelat Ninja Gaiden, Ninja Gaiden Black, Ninja Gaiden Sigma och Ninja Gaiden Sigma Plus (jepp, det är samma spel) vet att Team Ninja gärna trycker ut sig samma spel flera gånger. Nu är det dags igen.

I januari släpptes Ninja Gaiden 3 till Wii U med suffixet Razor’s Edge och ett gäng förbättringar. I veckan gick man ut med att rakbladsversionen även kommer att släppas till Xbox 360 och Playstation 3. Den här gången lockar man med 25 nya bonusuppdrag.

Nytt Skylanders-spel avtäcktes
Den som brukar hänga på skolgårdar har förmodligen hört talas om Skylanders-spelen, och även om vi på Digital Life har en tendens att glömma bort våra unga läsare går det inte blunda för att serien är vansinnigt populär.

I veckan avtäckte Activision uppföljaren Skylanders Swap Force och den här gången ska du kunna byta kroppsdelar mellan de 16 nya figurerna för att skapa egna hjältar (det rör sig alltså om fysiska leksaker i plast som förs in i spelet med hjälp av en magisk platta). Naturligtvis kommer även gamla figurer att vara kompatibla med spelet.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 6 Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17