Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 5

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Sony antydde Playstation 4-avtäckande
Tidigare rykten har skvallrat om såväl E3-mässan i juni som Game Developers Conference i mars, men nu verkar Sony avtäcka nästa generations Playstation redan i februari.

Som teasern antyder kommer de att visa upp någonting Playstation-relaterat den 20 februari – samma dag som ”Playstation Meeting” hålls i New York. Att man i teasern trycker hårt på årtalet 2013 kan väl bara betyda att vi får den nya konsolen redan i år?

Annons

Grand Theft Auto blev försenat
Eftersom Grand Theft Auto-spelen traditionellt sett har dykt upp på vårkanten kom det som en överraskning att den efterlängtade femman blivit försenad till den 17 september. Folket på Rockstar ber oss att inte misströsta eftersom vi i gengäld kommer att få ett mer polerat spel.

Grand Theft Auto V släpps till Xbox 360 och Playstation 3, kommer att ha tre spelbara karaktärer och med allra största sannolikhet vara riktigt jäkla grymt.

Nintendo gick ut med försäljningssiffror
Försäljningssiffror är alltid trevliga och i veckan fick vi en hel drös från Nintendo som just nu är högaktuella med Wii U. Sedan lanseringen i november har Wii-efterföljaren sålt strax över tre miljoner exemplar varav 1,3 miljoner i USA. Bland spelen utmärker sig Nintendo Land och New Super Mario Bros U som båda har sålt över två miljoner exemplar.

Föregångaren Nintendo Wii har under sina levnadsår sålt 99 miljoner exemplar.

Alla spelade Temple Run 2
Det var inte ett dugg kul men vi gjorde det ändå. Efter att ha laddats ner 50 miljoner på bara två veckor petade det ner Angry Birds Space från prispallen.

Nyversionen av Deadly Premonition filmades
Eftersom minst två medarbetare på Digital Lifes redaktion menar att Deadly Premonition är ett av de bästa spelen i modern tid blev vi eld och lågor när det dök upp filmer från den nya Director’s Cut-versionen som släpps till Playstation 3 senare i vår. Rent tekniskt ser det fortfarande fullkomligt vedervärdigt ut, men om man tittar noga ser man att färgerna är lite klarare än sist och att livmätaren har fått ett nytt utseende.

Nintendo teasade om nya spel

För den som investerat i Wii U finns det inte så mycket att spela i dagsläget, men bättre ska det bli. Nyligen bekräftade Nintendo att de under årets E3-mässa kommer att visa upp ett nytt Mariospel i 3d, ett nytt Mario Kart och ett nytt Super Smash Bros. Man passade även på att utannonsera en hd-uppdatering av Gamecubeklassikern The Legend of Zelda: Wind Waker.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 5 Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17