Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 21

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Halo-tv-serie avslöjades
För en oinvigd kan det verka fullkomligt bisarrt att människor läser böcker baserade på Halo men tydligen finns det någonting bortom det planlösa skjutandet i spelen. Helt i linje med Xbox Ones ambitioner att bli en allt-i-ett-pryl som binder samman tv, film och spel har man nu presenterat en Halo-serie producerad av självaste Steven Spielberg.

Halo-Wars-Game

Nästa generations Xbox visades upp
I tisdags kväll var det slutligen dags för ögonblicket vi alla väntat på. Äntligen skulle nästa generations Xbox visas upp. Det dröjde inte många minuter innan vi fick se Xbox One i all sin prakt. Eventet kom till största delen att handla om konsolens ambitioner att ta tv-tittandet till nästa nivå, men på E3-mässan i början av juni lär vi få spel så att det räcker och blir över.

Under huven sitter en åttakärnig AMD x86-64-processor på 1,6 gigarertz, 8 gigabyte ddr3-minne, Radeon-grafik, 500 gigabyte lagring och bluray-spelare.

Annons

 
Vi fick veta mer om Call of Duty: Ghosts
Nyheten att Infinity Ward arbetar på ett spel med titeln Call of Duty: Ghost hade redan läckt, men det var först på Microsofts Xbox-avteckning som vi fick se mer av spektaklet. Den här gången har man börjat om på nytt med en helt ny grafikmotor och ett större fokus på… hundar? Vill du se hur snyggt Xbox One kan rendera håriga armar, smutsiga naglar och ärrade nosar kollar du in klippet nedan.

Sony teasade om Playstation 4
I samband med Microsofts avslöjande passade Sony på att släppa en videosnutt inför sin medverkan på E3-mässan. Vi har fortfarande inte fått se hur Playstation 4 kommer att se ut, men av den suddiga trailern att döma är det en svart, kvadratisk låda.

Vi fick se mer av Destiny
Halo-skaparna Bungie har ett nytt spel på gång. Det heter Destiny och är under utveckling till Playstation 3 och 4 samt Xbox 360 och Xbox One. I veckan fick vi en trailer som ger oss en fingervisning om vad man vill åstadkomma med den grafiska stilen.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 21 Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17