Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 14

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Disney stängde ner Lucasarts
Sedan Disneys köp av Lucasfilm förra hösten har speldivisionen Lucasarts framtid varit höljd i dunkel. Nu har det dock blivit klart att den anrika spelstudion läggs ner, tillsammans med projekten Star Wars 1313 och Star Wars: First Assault.

Genom åren har Lucasarts levererat oräkneliga klassiker, inte minst i peka-klicka-genren där de under nittiotalet dominerade med titlar som Monkey Island, Grim Fandango och Full Throttle.

LucasArts

Far Cry 3: Blood Dragon fick en teaser
Vi vet fortfarande inte om det är ett osedvanligt coolt aprilskämt eller om det faktiskt är allvar, men plötsligt känns det fullt logiskt att djungelskjutaren Far Cry korsbefruktas med laserstrålar, 80-talsfuturism och arkadspelsestetik.

Annons

Moebius fick en trailer
Äntligen börjar Kickstarter-boomen ge frukt i form av nya spännande titlar. En av de intressantaste är tveklöst Jane Jensens kommande äventyrsspel Moebius. Jane Jensen är framförallt känd för de utmärkta Gabriel Knight-spelen under 90-talet. Av trailern att döma är Moebius ett äventyrsspel av den gamla skolan, komplett med kufiska karaktärer, stillsamma miljöer och kluriga gåtor.

Moebius utvecklas till Windows, Os X, Linux och IOS.

Grand Theft Auto 5 fick ett omslag
Den 17 september släpps den hett efterlängtade femte delen i Grand Theft Auto-sagan och nu har omslaget offentliggjorts. Formspråk och design känns igen från de tidigare delarna. Förutom glimtar av de tre huvudkaraktärerna Michael, Trevor och Franklin får vi bland annat se en hund, en helikopter och en kvinna med förförisk blick.

gtaV

Ingen Unreal Engine 4 till Wii U
I och med GDC-mässan som nyligen gick av stapeln fick vi inte bara en vansinnigt läcker realtidsdemo för Epics nya grafikmotor Unreal Engine 4, vi fick även veta att den inte kommer att vara kompatibel Playstation 3, Xbox 360 och… Wii U!

Epics Mark Rein försäkrade oss dock om att spelutvecklare fortfarande kan utveckla Wii U-spel med Unreal Engine 3 och att den äldre motorn lämpar sig utmärkt för konsolen.

Thief 4 fick sin första trailer
Göm era värdesaker för 2014 kommer mästertjuven tillbaka. Det fjärde Thief-spelet är enligt uppgift under utveckling till Windows samt nästa generations spelkonsoler. Den suggestiva trailern är mörk som tusan, och vi gillar det.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 14 Spel, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17