Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 13

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Fuse fick ett datum
Fuse (tidigare känt som Overstrike) fick ett bekräftat släppdatum till den 31 maj och kommer att släppas både till Playstation 3 och Xbox 360. För en tid sedan gjorde Digital Life en intervju med utvecklarna Insomniac Games och den kan ni läsa här.

Battlefield 4 visades upp
EA har äntligen på allvar visat upp vår kommande svenska stolthet Battlefield 4. Och av den 17 minuter långa gameplay-trailern att döma blir det ett explosivt och grafiskt supersnyggt krig även den här gången. Battlefield 4 släpps i höst till pc, Playstation 3 och Xbox 360 men kan du inte hålla dig från ett köp tills dess så går det att förboka redan nu. Om du förbokar får du med ett Premium Expansion Pack utan extra kostnad, men det är ännu oklart vad denna expansion kommer att innehålla.

Rockstar släppte nya bilder på Grand Theft Auto V
Rockstar visade upp tio nya bilder på efterlängtade Grand Theft Auto V. Överlag består de av vackra vyer men vi kan också se allt från fallskärmshoppare till motorcyklister och dykare. Kanske inte de mest talande bilderna om hur spelet kommer att bli i slutändan men vi kan ändå konstatera att Grand Theft Auto V onekligen ser lovande ut! Samtliga bilder går att beskåda här.gtaV

Double Fine teasade
Double Fine släppte i veckan den första teaser-trailern från kickstarter-projektet Broken Age, ett spel som kommer att handla om en pojke och en flicka som lever i två parallella liv. Spännande titel, men så är det ju Tim Schafer som är i farten också.

Annons

Kojima snackade Metal Gear 5
Hideo Kojima bekräftade under GDC-mässan i San Francisco det många redan misstänkt; att spelet The Phantom Pain i själva verket är Metal Gear Solid 5. Mer överraskande var det kanske att även redan uppvisade Metal Gear Solid: Ground Zeroes också visade sig vara en del av den kommande titeln. Hur sammanslagningen av The Phantom Pain och Ground Zeroes kommer att bli återstår att se, men om vi ska tro på Kojima så kommer The Phantom Pain att husera som inledning av spelet och Ground Zeroes således utspela sig längre in i berättelsen. Oavsett vad så har vi med all sannolikhet ett högkvalitativt smygande och en spännande story att vänta.

Telltale Games nya projekt fick ett namn
Telltale Games jobbar för stunden på två projekt. Det ena är den andra säsongen av hyllade The Walking Dead. Det andra hade fram till nu arbetstiteln Fables, men har nu fått sitt riktiga namn offentliggjort; The Wolf Among Us. Det är baserat på Bill Willinghams tecknade serie Fables, där den stora stygga vargen, här vid namnet Bigby Wolf, blir utvisad från sagornas värld och hamnar i New York. Spelet kommer vara episodbaserat, och den första delen kommer till sommaren till Playstation 3, Xbox 360, Pc och Mac.

The-Wolf-Among-Us

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 13 Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17