Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelveckan som gick

Spelnyheter vecka 11

Ännu en spännande vecka har passerat i spelvärlden. Här är de hetaste nyheterna från veckan som gick.

Mojang pratade om Minecraft Realms
I en intervju med IT24 i veckan berättade Mojangs Carl Manneh om företagets nya onlinetjänst Minecraft Realms. Onlinetjänsten, som förmodligen kommer att öppnas i en betaversion innan sommaren, löser det pikanta problemet att du idag behöver antingen sätta upp din egen server eller köpa tjänsten från en annan leverantör. Målgruppen uppges vara familjer med barn som vill spela med sina kompisar online. Vad tjänsten kommer att kosta vet vi i dagsläget inte. minecraft

Ateljé dataspel slog upp dörrarna på Tekniska museet
Sedan begynnelsen har det debatterats om huruvida spel kan betraktas som konst eller inte. Utan att ge oss in i debatten kan vi istället konstatera att konst som inspirerats av tv-spel i allra högsta grad är konst.

Utställningen Hjärta dataspel har visats på Tekniska museet i Stockholm sedan den 2 februari och den 14 mars fick besökarna ännu mer konst att titta på. Den 600 kvadratmeter stora utställningen Ateljé dataspel innehåller allt från teckningar, målningar och skulpturer till kläder och bilder på tv-spelstatueringar.

Ateljé dataspel pågår mellan 14–24 mars. Platsen är tekniska muséet.

Annons
Mario

Vi fick se mer av Bioshock Infinite
Den 26 mars släpps Ken Levines efterlängtade äventyr Bioshock Infinite i Sverige, men trots vetskapen om att vi snart kommer att få spela det kan vi inte låta bli att exalteras över nya detaljer. I den senaste trailern ”The False Shepard” får vi se spelet från dess mest actionspäckade sida. Stora vapen, brutala dödsfall och sprakande magier är att självklarheter.

Call of Juarez: Gunslinger fick en trailer
Smutsiga banditer, rykande pistolmynningar och karga landskap. Vilda västern upphör aldrig att fascinera. När 2011 års Call of Juarez: The Cartel tog steget till nutidens Los Angeles och Mexiko var det inte mer än ett kul sidospår, men nu är det tillbaka till rötterna som gäller för Techland och Ubisoft.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelveckan som gick - Spelnyheter vecka 11 Spel, Feature, Nyheter
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17