Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelhösten 2017

9 spel som du inte vill missa

Nintendo-nostalgi, smutsiga skyttegravar eller episka rymdäventyr? Spelhösten 2017 har någonting för alla.

Nintendo Classic Mini SNES
Lansering: 29 september

Det här är egentligen inte ett spel, utan hela 21 stycken, förpackade i en Super Nintendo-konsol i miniatyr. Fjolårets dundersuccé Classic Mini NES bjöd visserligen på en gedigen samling spel, men i jämförelse med uppföljaren var det bara en aptitretare. The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario World, Super Metroid, Contra 3, Final Fantasy 3… det här är ingenting annat än en skattkista, fylld till bristningsgränsen av tidernas största klassiker. Att vi äntligen får chansen att spela det outgivna Star Fox 2 gör inte saken sämre. Nu gäller det bara att man hinner knipa ett exemplar innan de tar slut …

The Evil Within 2
Lansering: 13 oktober
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

Annons

Resident Evil-pappan Shinji Mikami är tillbaka med en uppföljare till 2014 års skräckäventyr The Evil Within. Spelet är en direkt uppföljare och utspelar sig tre år efter händelserna i det första spelet. Sebastian Castellanos är tillbaka för att i den mörka spökstaden Union rädda sin dotter Lily från ondskans grepp.

Den här gången har Mikami pratat om att lägga ännu större fokus på psykologisk skräck, men det verkar för den delen inte råda brist på skjutvapen. Nu hoppas vi bara att man har rådit bot på den låga bilduppdateringsfrekvensen. Den var ju faktiskt riktigt läskig, på riktigt.

South Park: The Fractured But Whole
Lansering: 17 okt
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

Det första South Park-rollspelet gick hem hos vår recensent Johannes när han testade det för några år sedan. Den gången var temat lajvrollspel, men i det nya spelet ”The Fractured But Whole” har svärd och rustningar bytts ut mot trikåer och superkrafter. Efter att ha testat ett av spelets uppdrag – som utspelar sig på en strippklubb – kan vi konstatera att humorn fortfarande är på topp och att inga fans av det första spelet kommer att bli besvikna.

Super Mario Odyssey
Lansering: 27 oktober
Plattform: Nintendo Switch

Mario och hans polare har visserligen alltid levt en psykedelisk och ganska skruvad tillvaro i Svampriket – men inte ens de fantasieggande Super Mario Galaxy-spelen till Nintendo Wii kunde förbereda oss på den sprudlande galenskap som sköljer över oss i Super Mario Odyssey. I somras testade vi två av spelets banor på E3-mässan i Los Angeles och även om kontrollschemat känns igen från tidigare spel kändes allting runtomkring desto nyare.

Den stora grejen är att Mario kan röra sig mellan vitt skilda universum (att se honom traska på gatorna i en modern storstad trafikerad av gula taxibilar är en fröjd) men också att han kan ta kontroll över saker och figurer i sin omgivning med hjälp av sin magiska hatt. Kul är bara förnamnet.

Wolfenstein 2: The New Colossus
Lansering: 27 oktober
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

Uppsalabaserade Machine Games är tillbaka med uppföljaren till ”Wolfenstein: The New Order” som släpptes 2014, och det här ser riktigt lovande ut! “The New Colossus” utspelar sig i en alternativ tidslinje i vilken nazisterna vann andra världskriget och ockuperade USA. Året är 1961 och i händelsernas centrum ser vi återigen BJ Blazkowicz, protagonisten från det första spelet.

Assassin’s Creed Origins
Lansering: 27 oktober
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

De senaste spelen i Ubisofts populära lönnmördarserie har knappast varit seriens bästa, men om du ska ge serien en chans till så är det nu. Inför Assassin’s Creed Origins har man tagit ett uppehåll på två år istället för ett – och att teamet är det samma som utvecklade piratspelet Assassin’s Creed IV: Black Flag bådar gott. Den här gången reser vi till antikens Egypten, bland pyramider, faraoner och sanddyner. Spelet är friare än någonsin förut och känns förbluffande fräscht.

Call of Duty: WWII
Lansering: 3 november
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

Fjolårets Call of Duty-spel Infinite Warfare var visserligen det roligaste på länge, men hur mycket Call of Duty kändes det egentligen att ratta rymdskepp och använda laservapen i tyngdlöst tillstånd? Nu har man tydligen gått hela varvet runt, för i Call of Duty: WWII är man tillbaka där allting började: i andra världskrigets skyttegravar. Glöm allt vad raketryggsäckar och regenererande hälsa heter: den här gången kan du stupa efter att ha fått en rostig spade i huvudet, och vi gillar det!

Need for Speed Payback
Lansering: 10 nov
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

Efter 22 Need for Speed-spel borde det krävas ganska mycket för att vi ska känna pepp, men av någon anledning lyckas Electronic Arts hålla vårt intresse uppe år efter år. Det nya spelet heter Need for Speed Payback och bjuder på fartfylld och spektakulär bilkörning i en öppen värld. Tre spelbara karaktärer med unika färdigheter, dynamiskt väder och en dygncykel är några av försäljningsargumenten. Spana in trailern!

Star Wars: Battlefront II
Lansering: 17 november
Plattform: Pc, Playstation 4, Xbox One

Det råder inget tvivel om att Star Wars: Battlefront var ett fantastiskt spel och att det lyckades skildra Star Wars-seriens episka slagfält bättre än något spel gjort förut. Men det fanns ett problem: bristen på enspelarkampanj. I Star Wars: Battlefront II finns det desto mer att göra för den ensamma spelaren. Vad sägs om att få följa imperiesoldaten Iden Versio i en berättelse som leder fram till händelserna i The Force Awakens? Det pratas också om att vi i kampanjen kommer att få spela som både Luke Skywalker och Kylo Ren, och sämre sällskap kan man ju ha.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelhösten 2017 - 9 spel som du inte vill missa Spel, Feature, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17