Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Spelåret 2013

Digital Life utser årets bästa spel

Spelåret 2013 börjar lida mot sitt slut, och vad passar då bättre än att blicka tillbaka på året som gick, rannsaka oss själva och sätta fingret på vad det egentligen var som hände.

Läckraste postapokalypsen:
The Last of Us

När Naughty Dog lämnade Uncharted-seriens glättiga lättsamhet bakom sig gav de oss ett helgjutet äventyrsspel som sopade mattan med det mesta. Joel och Ellies hjärtevärmande resa över den nordamerikanska kontinenten tjugo år efter katastrofen var en resa att minnas.

Hedersomnämnande: Metro Last Light

thelastofus_gommer-sig

Hårdaste actionmackan:
Metal Gear Rising: Revengeance

Efter att ha fått stå ut med spelarnas avsky sedan speldebuten i Metal Gear Solid 2 kom lintotten Raiden tillbaka för att, i kromat cyborgutförande, ge oss en ny syn på begreppet hårdhet. Att han redan i spelets inledning tillintetgjorde den i sammanhanget legendariska stridsmaskinen Metal Gear Ray var lika talande som att han högg sönder dörrar istället för att leta efter nyckelkort.

Hedersomnämnande: DmC: Devil May Cry

Annons
MetalGearRising

Stiligaste scenografin:
Bioshock Infinite

I efterlängtade Bioshock Infinite gick resan från havets botten till en fantasieggande stad högt uppe bland molnen. Säga vad man vill om de repetitiva striderna – det här var en plats man i första hand besökte för att utforska de omsorgsfullt utmejslade omgivningarna. Frågan är vart visionären Ken Levine ska ta oss nästa gång. Rymden?

Hedersomnämnande: Gone Home

Bioshock_infinite

Bästa återutgivningen:
Deadly Premonition: Director’s Cut

På vissa punkter var det sämre än originalet och på andra punkter var det bättre, men ärligt talat brydde vi oss varken om den tillspetsade färgpaletten, den polerade kontrollen eller de nya mellansekvenserna. Allt som betydde någonting var att vi ännu en gång fick anledning att besöka den sömniga småstaden Greenvale i rollen som den skruvade FBI-agenten Francis York Morgan.

Hedersomnämnande: The Legend of Zelda: Wind Waker HD

deadlypremonition_raincoat-killer

Bästa storstadsbesöket:
Grand Theft Auto 5

Visst är det en sliten klyscha, men huvudrollsinnehavaren i Grand Theft Auto hette varken Michael, Franklin eller Trevor. Den hette Los Santos och var en stilsäker hyllning till Los Angeles med omnejd. Omfattningen, detaljrikedomen och igenkänningsfaktorn var så bländade att vi aldrig ville åka därifrån.

Hedersomnämnande: Lego City Undercover

gtaV_cykel

Trevligaste naturupplevelsen:
Far Cry 3

Att jaga vilda djur med pil och båge har varit en genomgående trend under 2013, men inget spel gjorde det lika bra som Far Cry 3. I en gigantisk övärld fylld till bredden av fyrbenta rackare att göra plånböcker och hölster av var det inte alltid lätt att fokusera på huvuduppdraget. Den fredligt lagde kunde istället ägna sig åt skogspromenader, simturer och glidflygning.

Hedersomnämnande: Pikmin 3

FarCry3

Högsta mysfaktorn:
Ni no Kuni: The Wrath of the White Witch

När japanska spelutvecklaren Level-5 slog sina påsar ihop med animationsstudion Studio Ghibli var resultatet det bästa japanproducerade rollspelet på många år. Ni no Kuni gjorde inte ett dyft för att bryta några spelmässiga konventioner, men när ytan var såhär makalöst vacker kunde vi ha överseende med det mesta.

Hedersomnämnande: Professor Layton and the Azran Legacy

NiNoKuni

Visa kommentarer / Kommentera nu
Spelåret 2013 - Digital Life utser årets bästa spel Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17