Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Snackisar

Spel

Digital Lifes Henrik Blomgren har valt ut några av sina favoritnyheter och rykten från månaden som gått.

Musikspelsdöden är ett faktum
Har du tröttnat på att löjla dig med plastinstrument så fort det vankas efterfest? I så fall kan du dra en lättnadens suck nu. Speljätten Activision har nämligen meddelat att de lägger ner produktionen av nya spel i serierna Guitar Hero och DJ Hero. I samma veva passar de på att meddela att vi inte får något nytt Tony Hawk i år, och med tanke på hur de senaste iterationerna ”ride” och ”shred” har fungerat så är det kanske lika bra. Ryktet säger att man istället kommer att satsa ytterligare på den glödheta Call of Duty-serien – opportunister som de är.

Fox News förfasar sig
Att den amerikanska tv-kanalen Fox News inte drar sig för att kritisera tv-spelens snaskigare sidor kommer inte som någon nyhet. Inte heller att de gör det på ett löjeväckande sätt, fritt från nyanser och research. Sist var det Mass Effect som kritiserades för sina påstått hårdporriga samlagsscener mellan rymdvarelser, den här gången är det Bulletstorm som får sig en känga. Man drar helt enkelt en parallell mellan det serietidningsartade våldet och barns benägenhet att begå våldtäkter. Huruvida barn påverkas negativt av våldsamma spel vill vi inte uttala oss om – men hur kunde de missa att spelet har 18-årsgräns?

Födelsedag utan presenter?
För några månader sedan var det Mario som fick ta på sig partyhatten och blåsa ut ljusen. Nu är det turturduvorna Link och Zelda som fyller 25 år, en högtidsdag som verkar ha gått många förbi. Jubileumsboxen med en rak portning av Super Mario Allstars, världens fattigaste soundtrack och ett ännu fattigare informationshäfte var i alla fall något. Kunde vi inte ha fått The Legend of Zelda Collection till Wii?

Har Kinect en röd ring i bakfickan?
Kommer ni ihåg RROD? Den där fasansfulla röda ringen som drabbade våra Xboxar för fem år sedan? Den som gjorde att vi fick skeppa våra nyköpta maskiner till Tyskland på reparation? Det gör vi. Hur mycket empirisk sanning det ligger i påståendet vet vi inte, men enligt BBC har problemet börjat komma tillbaka i samband med lanseringen av partytillbehöret Kinect. Microsoft dementerar naturligtvis uppgifterna, som om de aldri÷g har gjort det förut?

Annons

Reggie dissar 7-kronorsspel
Det har hänt mycket med prissättningen på bärbara spel under det senaste året. När vi tycker att 38 kronor känns dyrt glömmer vi snabbt att vi bara några månader tidigare kunde lägga 400 spänn på en likartad upplevelse. Bovarna heter naturligtvis Iphone och Android, och de som blir bestulna heter Nintendo. När företaget skönt avslappnade VD Reggie Films-Aime nyligen uttalade sig om problemet konstaterade han att den låga prissättningen är direkt skadlig för branschen. Hur ska man nu finansiera stortitlar till 3DS? Än så länge verkar de ha löst problemet genom att lägga 3D-effekt på Nintendo 64-klassiker.

Visa kommentarer / Kommentera nu
Snackisar - Spel Spel, Feature
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17