Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Rocksmith 2014

Guitar Hero fast på riktigt

Att plocka fram plastinstrument hösten 2013 dödar festen lika snabbt som en skvätt arsenik i bålen, men Rocksmith är någonting helt annat.

Med fjolårets Rocksmith bevisade Ubisoft att det faktiskt går att kombinera Guitar Hero-spelens intuitiva upplägg med verkliga instrument, men det var långt ifrån perfekt. Nu är uppföljaren här och oj vad mycket man har gjort för att förbättra upplevelsen!

Det fåniga karriärläget har åkt ut med huvudet före, gränssnittet har blivit tydligare och spelandet har blivit betydligt tajtare. Det känns mindre som ett partyspel och mer som en seriös programvara för att lära sig att spela gitarr och bas, och det uppskattar vi.

rocksmith

Gott om innehåll
Grundstommen utgörs av 50 nya låtar i en mängd olika genrer – från akustiska ballader till distad hårdrock, men det är bara en liten del av allt som finns att göra. I lektionsläget kan du finslipa din teknik, i Session Mode kan du öva skalor till tonerna av ett virtuellt kompband, i Guitarcade kan du ta dig an flamsiga minispel och i Tone Designer kan du bygga ihop din drömrigg. Det finns fortfarande frivilliga uppdrag att ta sig an, men de fungerar mer som inspiration än som hinder.

Liksom i föregångaren krävs det lite experimenterande för att minimera den oundvikliga ljudfördröjningen på några millisekunder. Hdmi är bara att glömma, men med analoga kablar direkt till förstärkaren blir åtminstone jag nöjd.

Annons
rocksmith-2014

Övning ger färdighet
Jag har verkligen kul med Rocksmith 2014, men då ska det sägas att jag har tjugo års gitarrspelande i bagaget och att njutningen inte kommer att vara fullt lika omedelbar för en nybörjare. Att lära sig ett nytt instrument gör ont, både i själen och i fingrarna, men om du är hängiven och verkligen vill lära dig spela så är Rocksmith 2014 ett grymt komplement till musikskolor, Youtube-filmer och tabulatur.

Dagens bästa priser på Pricerunner
  • Inget för dig? Du hittar många fler produkter hos PriceRunner

Rocksmith 2014

Att plocka fram plastinstrument hösten 2013 dödar festen lika snabbt som en skvätt arsenik i bålen, men Rocksmith är någonting helt annat.


4
Vi diggar
  • Pedagogiskt
  • Välgjort
  • Mycket innehåll
Vi dissar
  • Ingen inspelning
  • Viss fördröjning
Visa kommentarer / Kommentera nu
Rocksmith 2014 - Guitar Hero fast på riktigt
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17