Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen

Resident Evil 6

Få spelserier ligger oss lika varma om hjärtat som Resident Evil, och när det efter en handfull sidospår vankas riktig uppföljare är det hög tid att hoppa på spekulationståget!

Redan den 22 juli 2011 läckte en kantig logotype föreställande en sexa ut på nätet, men den första officiella trailern för Resident Evil-seriens sjätte iteration dök inte upp förrän ett halvår senare. Vi satt naturligtvis bänkade.

I dagsläget vet vi inte mycket mer än vad som går att utläsa av det 3 minuter och 25 sekunder långa klippet, men då karaktärer och platser avlöser varandra i en rasande takt hinns det med ganska mycket.

Efter några utflykter till den spanska landsbygden och den afrikanska hettan kastas vi den här gången mellan världsdelar för att bekämpa en global zombiekatastrof. På hjältesidan hittar vi Resident Evil-veteraner som tuffingen Chris Redfield och popluggen Leon S. Kennedy, men också en helt ny karaktär vars identitet fortfarande är höljd i dunkel. I motståndarlaget hittar traditionella zombies, biffiga monster med köttiga huvuden och beväpnade soldater.

Vår enda riktiga farhåga är att Capcom mer än någonsin verkar ha fokuserat på högoktanig action, covermekanik och automatvapen. Vad är det för fel på ödsliga korridorer, klickande magasin och hasande zombies?

Annons

Spelet väntas dyka upp i november 2012 men en spelbar demo planeras till konsolernas nedladdningstjänster den 15 september 2012.

Vi diggar att de mörka stadsmiljöerna för tankarna till Digital Life-favoriten Resident Evil 2.

Vi dissar att det uppskruvade tempot verkar ta serien ännu längre bort från sina rötter.

Vi frågar oss om vi kommer att kunna gå och skjuta samtidigt den här gången?

Visa kommentarer / Kommentera nu
Resident Evil 6 - Spel, Förhandstittar
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17