Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Wolfenstein 2: The New Colossus

Nazi-slakt med finess

Wolfenstein: The New Colossus är ett brutalt, actionstint och grymt underhållande spel. Ladda om för nästa del i kriget mot nazisterna.

Uppföljaren till Wolfenstein: The New Order tar vid direkt där förra spelet slutade. Vår huvudkaraktär, William ”B.J.” Blazkowicz, är svårt skadad och blir i sista sekunden räddad undan en säker död av motståndsrörelsen. Efter en fem månader lång koma vaknar han upp till en nazistattack och måste försvara sig mot invasionen i rullstol.

B.J. blir snabbt varse om att nazisterna fortfarande har kontroll över USA, men finner lyckan i att hans stora kärlek, Anya, är gravid med tvillingar. Kriget fortsätter, och det är bättre än någonsin.

>>> Köp Wolfenstein II: The New Colossus på Spelbutiken.se
Jämför priser på Wolfenstein II: The New Colossus till PC, PS4 och Xbox One här (Prisjakt).

Tung vapenarsenal och kaotiska strider

Banorna är enorma och fullproppade med soldater som gör allt för att stoppa din framfart. Även om spelet är starkt actionbetonat tjänar du på att smyga dig fram till fienderna och använda ditt ljuddämpande vapen, för att undvika att larmet går. I de allra flesta fall slutar det ändå i kaosartade eldstrider och att en hel del ammunition avverkas innan jag till slut lyckas säkra området. Inte mig emot, striderna är bombastiska, intensiva och alldeles fantastiska.

Annons

Till att börja med är det lätt att förälska sig i alla vapen som låter kraftfullt och inger känslan av autenticitet. Alla vapen, förutom de allra pampigaste, går att köra dubbelt upp av, med ett i varsin hand. Du kan även kombinera uppsättningen, vilket gör att ditt stridssystem går att variera på många olika sätt. Missa inte heller att samla uppgraderings-kiten för att göra dina vapen mer kraftfulla och effektiva.

Svårslagna mellansekvenser och röstskådespelare

Storyn får lika stor tyngd som de vansinniga striderna. Mellansekvenserna tar berättelsen framåt med finess och till skillnad från många andra spel är de fria från ostiga och styltiga repliker. Sekvenserna är välregisserade, underhållande och tillför mycket till spelets täta stämning. Samtliga röstskådespelare har gjort ett bra jobb med att väcka liv i de snyggt animerade karaktärerna. Överhuvudtaget märks ett stort engagemang i mellansekvenserna, som håller hög filmisk kvalitet.

Snyggt men fattigt på variation

Det råder ingen tvekan om att Wolfenstein: The New Colossus är ett väldigt snyggt spel. Förutom de välgjorda mellansekvenserna är fienderna välgjorda och varierande, den grafiska stilen bländande och scenografin stämningsfull. Men hur snyggt animerade miljöerna än är så spenderas större delen av spelet i mörka underjordiska platser och trånga korridorer av stål och betong. Lite mer variation av miljöer hade inte skadat.

Wolfenstein: The New Colossus är en adrenalinpumpande shooter som levererar action av högsta kvalitet. I en värld där online-spelandet sätts i första rummet är det härligt med en välregisserad och underhållande story som bidrar till stämning och en stor dos underhållning.

>>> Köp Wolfenstein II: The New Colossus på Spelbutiken.se

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Shooter
  • Format PS4, Xbox One, PC
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Machine Games

Recension: Wolfenstein 2: The New Colossus

Wolfenstein: The New Colossus är ett brutalt, actionstint och grymt underhållande spel. Ladda om för nästa del i kriget mot nazisterna.


4
Vi diggar
  • Stenhård och intensiv action
  • Välregisserade mellansekvenser
  • Bred vapenarsenal
Vi dissar
  • Variationsfattiga miljöer
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Wolfenstein 2: The New Colossus - Nazi-slakt med finess
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17