Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
4

Recension: Uncharted: The Lost Legacy

Nya vänner

Nathan Drakes avsked i Uncharted 4: A Thief’s End var finstämt och värdigt. Jag hoppas faktiskt att vi lämnar honom där, med en välförtjänt pension.

Det märks på många sätt att The Lost Legacy startade som en expansion innan det uppgraderades till en fullvärdig del i serien. För det första utspelar det sig enbart i Indien till skillnad från att röra sig över flera platser på jorden. Dessutom har det kvinnliga huvudrollsinnehavare vilket brukar vara förpassat till DLC i stora AAA-serier (se Bioshock Infinite, Last of us, Assasin’s Creed: Liberation).

Jämför priser på Uncharted: The Lost Legacy här (Prisjakt.)

Kvinnliga huvudroller

I Uncharted: The Lost Legacy får vi följa två tidigare bekantskaper. Australiensiska plundraren Chloe Frazer och Sydafrikanska legoknekten Nadine Ross. De båda tvingas motvilligt samarbeta för gemensamma intressen och känner ingen lojalitet mot varandra. De är alltså långt från det varma radarparet Nathan och Sully. Dessvärre har de en militär organisation hack i häl för att nå samma mål. Lyckligtvis är Naughty Dog bäst i branschen på att skapa trovärdiga karaktärer med nyanser i personerna.

Förra spelet introducerade en öppen värld vilket följs upp här. Flera kapitel i världen kan nås genom en större gemensam yta som man tar sig över och igenom med bil. Uppdragen går att genomföra i valfri ordning vilket skapar känsla av öppenhet i världen. Grafiken är som väntat så vacker att man tappar hakan och emellanåt måste jag stanna upp och ta in den fantastiska atmosfären i det täta djungellandskapet.

Annons

Lyckligtvis färre strider

Balansen mellan strider, plattform och pussel har alltid varit kärnan i Uncharted där striderna alltid varit den svagaste. Lyckligtvis är de partierna både reducerade och förfinade. Smygandet tar större plats vilket ger mer utrymme för planering och strategi. Chloe är precis lika snabbkäftad som Nathan under uppdragen och både dialoger och korta utspel är makalöst välskrivet.

Uncharted: The Lost legacy visar att det fortfarande finns plats för karaktärsdrivna och linjära historier i spel idag. Visst känns det att serien egentligen behöver en rejäl nystart i speldesign, men till dess tar jag gladeligen emot kortare sidoprojekt som The Lost Legacy. Det är helt enkelt vansinnigt välproducerat och kul att spela.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: Brusreducerande hörlurar
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: 5 tv-apparater med 4k
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Äventyr
  • Format PS4
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Naughty Dog

Recension: Uncharted: The Lost Legacy

Nathan Drakes avsked i Uncharted 4: A Thief’s End var finstämt och värdigt. Jag hoppas faktiskt att vi lämnar honom där, med en välförtjänt pension.


4
Vi diggar
  • Vansinnigt vackert
  • Trovärdiga karaktärer
Vi dissar
  • Striderna
  • Få miljöer
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Uncharted: The Lost Legacy - Nya vänner
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17