Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Recension: My Time at Portia

Välkommen hem!

Utvecklarna på Pathea har gjort det perfekta spelet för barn och ungdomar med sug efter äventyr. My Time at Portia är så nära man kan komma den perfekta blandningen av byggande, upptäckande och äventyrande.

Du anländer till ön med båt och får ta över en gammal släktings förfallna verkstad. Den ligger strax utanför staden Portia i en oförskämt gullig postapokalyptisk värld där alla försöker hjälpas åt att bygga upp ett nytt samhälle. Ditt jobb är att reparera och bygga ut din verkstad, samtidigt som du äventyrar, pratar med folk och bygger saker för allas bästa i staden.

Stor öppen värld

Det finns väldigt mycket att göra för en liten nyinflyttad portian. Samla material, bygga maskiner och verktyg, och leverera dem till dina kunder. Anlägga en trädgård och plantera och skörda. Bygg en inhägnad för dina djur eller ge dig av för att utforska närliggande grottor och samla sällsynta material och artefakter. Festa på någon av de många festivalerna eller roa dig med småspel. Kanske vill du bara ta det lugnt gå och fiska. Du bestämmer själv vilket liv du vill leva i Portia.

Fullfjädrat RPG

Även om My Time at Portia riktar sig till den yngre generationen gömmer det sig bakom de färgglada texturerna ett fullfjädrat äventyrsspel. Vi hittar alla klassiska byggstenar som dungeons, uppdrag, färdighetsträd, crafting, grinding och “faction reputation”. Här mäts det i hur mycket en person tycker om dig, och lyckas du riktigt bra kan det till och med bli fråga om bröllop.

Självklart samlar du också erfarenhetspoäng och ökar i level. Ju större din gård blir, och ju mer avancerade saker du upptäcker och kan tillverka, desto större delar av världen öppnar sig för dig att utforska.

Annons

Upptäck världen och ta dig an monster

En av de mer spännande delarna i spelet är öns grottor och vilda skogar. Här kan du leta efter sällsynta mineraler, komponenter och artefakter. Det är också här du hittar antika laserskivor som du kan ta till museet för att upptäcka nya ritningar att bygga efter. Till och med monstren är gulliga men de kan ändå vara en utmaning, och om du inte aktar dig är du ganska snabbt utslagen och vaknar upp hemma i huset igen.

Barnsligt roligt tidsfördriv

Även om spelets målgrupp är yngre spelare är My Time at Portia ett klockrent äventyrsspel för både barn och vuxna. Den enda nackdelen för svenska spelare är att de behöver kunna engelska ganska bra eftersom alla uppdrag och instruktioner är textbaserade. Varför inte sitta med och hjälpa till med översättningen? My Time at Portia är ett utmärkt tillfälle för att tillbringa lite kvalitetstid med barnen framför tv:n.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: Träningsarmband
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss

Info
  • Genre Äventyr, Simulation, Rollspel
  • Format PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch
  • Antal spelare 1
  • Utvecklare Pathea

Recension: My Time at Portia

Utvecklarna på Pathea har gjort det perfekta spelet för barn och ungdomar med sug efter äventyr. My Time at Portia är så nära man kan komma den perfekta blandningen av byggande, upptäckande och äventyrande.


5
Vi diggar
  • Anpassat för målgruppen
  • Vacker öppen värld
  • Kreativt
  • Byggandet
Vi dissar
  • Långa dialoger i tutorialen
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: My Time at Portia - Välkommen hem!
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17