Digital Life
Välkommen till Digital Life – full koll på den digitala världen
5

Recension: Super Smash Bros. Ultimate

Alla ska med

Du vet den där festen, när alla var där? Nintendo samlar ihop alla tidigare kombattanter tillsammans med ett par nya för att leverera den ultimata slagsmålsfesten.

Det finns en maximalistisk känsla av att slå samman världar. Alla karaktärer har sina egna historier och mytologier och det blir gränslöst, osammanhängande och fullständigt oförutsägbart. I denna verklighet kan superspionen Solid Snake utan problem hamna i match mot den onda krokodilkungen King K. Rool mitt i retrokonsolen Game & Watch? Inga konstigheter alls.

Perfekta kontroller

Reglerna i Smash Bros är desamma som tidigare med några få förändringar. Slå på din motståndare och bygg upp tillräckligt mycket skada för att slå ut hen från banan. Ju högre procent skada hen har, desto längre flyger de iväg av slagen. Kontrollerna känns alltid snabba och responsiva och det är en sann glädje att få till en prefekt smash-träff och se motståndaren flyga ut ur spelplanen.

För att göra striderna lite extra lekfulla och kaosartade dyker föremål upp på banorna. Det kan vara allt från lasersvärd och trollspön till hjälp från Pokemon. Likt systerspelet Mario Kart kan allt förändras på en sekund, den som låg i underläge kan plötsligt vända matchen till sin fördel med hjälp av ett magiskt hjälpmedel.

Magiskt balanserat

Upp till åtta spelare kan dela den underbara förödelsen tillsammans. Kaos är bara förnamnet till upplevelsen som följer när du försöker navigera din karaktär genom sju motståndare på skärmen. På grund av spelets hjälpmedel kan även personer med liten erfarenhet klara sig ganska bra i en match. Det är den magiska balansen som Nintendo är nästan ensamma om i branschen.

Annons

Stort enspelarläge

Den nya spelläget “World of Light” liknar ett förenklat RPG med filmsekvenser, världskarta och helt egen berättelse. Samtliga karaktärer i Smash-världen har blivit tillfångatagna av en okänd fiende och den har skapat mörka personas av dem alla. Kirby är den enda som klarat sig undan och blir därmed spelets startkaraktär. Besegrade fiender blir “spirits” som kan användas som fördelar i striderna. De kan ge skydd mot eld eller ge starkare slag. Dessa kan kombineras strategiskt för att ge bästa förutsättningar mot dina motståndare.

Nintendos största spel

Super Smash Bros. Ultimate är proppfullt till bristningsgränsen med innehåll. Det finns tillräckligt för att hålla fansen sysselsatta samtidigt som nybörjare kan hoppa rakt in i matchen. Totalt finns över sjuttio karaktärer att välja på, onlineläge, samt en matig enspelarkampanj. Lägg till gallerier, musikspelare med musik från samtliga spel i serien samt det stora antalet “spirits2 att samla så är Super Smash Bros. Ultimate ett av de största spelen Nintendo satt ihop.

Läs även
Test: Playstation VR
Playstation VR: 13 spel betygsatta
Test: HTC Vive

Våra senaste jämförande tester
Bäst i test: True Wireless-hörlurar
Bäst i Test: Trådlösa sporthörlurar
Bäst i test: 4 lcd-modeller under 15 000
Bäst i test: Sportklockor
Bäst i test: Mobiler i premiumklassen 2017
Bäst i test: Gaming-tangentbord
Bäst i test: 3 nya spelmöss
Bäst i test: Bluetooth-högtalare
Bäst i test: In-ear-hörlurar
Bäst i test: Träningsarmband

Info
  • Genre Fighting
  • Format Nintendo Switch
  • Antal spelare 1
  • Antal spelare online 8
  • Utvecklare Sora Ltd, Bandai Namco

Recension: Super Smash Bros. Ultimate

Du vet den där festen, när alla var där? Nintendo samlar ihop alla tidigare kombattanter tillsammans med ett par nya för att leverera den ultimata slagsmålsfesten.


5
Vi diggar
  • Det perfekta partyspelet
  • Stor enspelarkampanj
Vi dissar
  • Online-matcherna laggar ibland
  • Dålig matchning online
Visa kommentarer / Kommentera nu
Recension: Super Smash Bros. Ultimate - Alla ska med
Digital Life
Framtidsvägen 16 Växjö, Kronoberg 351 96
Phone: 0470 - 72 47 17